Djeca

Aktivnosti Razvojnog centra naredne sedmice

Igračkoteka Razvojni centar udruženja Roditelji nastavlja sa redovnim radionicama za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Naredne sedmice stariji će učiti kako se pravi narativ priče i kako da budu autentični u kreativnom izražavanju, dok će se mlađi zabaviti prolazeći NTC poligon.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

ponedeljak, 26. aprila u 18 sati uslijediće kreativna radionica – Upoznaj manga ilustracije, koju realizuju u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti, a namijenjena djeci uzrasta od 8 do 12 godina.

Na radionici će razgovarati o stripu Japanskog autora Eiichio Oda i demostraciji njegovih djela. Nakon toga će uslijediti interaktivni dio u toku kojeg će dobiti izrezane crno-bijele slajdove njegovog stripa da bojaju i ređaju u njihov narativ priče. Rad će se sastojati od bojanja i lijepljenja tih slika na praznom papiru, a zatim će u praznim govornim mjehurima dodati tekst koji opisuje radnju u njihovoj priči. Na taj način će proći kroz urednički proces formiranja narativa priče. Naučiće da raspoznaju početne i završne sekvence, steći će sliku o formiranju kratke priče, ali I razvijati autentičnost u kreativnom izražavanju.

Radionicu će voditi student Fakulteta vizuelnih umjetnosti Lazar Soljag, sa mentorkom profesoricom mr Mašom Jovović.

U utorak, 27. aprila u 18 sati biće održana NTC Radionica koju organizuju u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader Kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

Send this to a friend