Djeca

Naredne sedmice nova kreativna radionica za najmlađe

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice počinje nova kreativna radionica, u toku koje će drugari praviti proljećnu baštu od kartona i različitih boja.

“Mlađi drugari uživaće u muzičkim čarolijama i razvijati intelektualne, socijalne i emocionalne sposobnosti”, kazali su iz ovog udruženja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00.

U utorak, 27. februara u 19 sati počinje radionica pod nazivom Vijugice, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

“Obrazovno-razvojni program Vijugice namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu”, kazali su iz ovog udruženja.

Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta.

“Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10”, poručuju iz udruženja Roditelji.

B.M.

Send this to a friend