Djeca Naredne sedmice

U Razvojnom centru tri besplatne radionice za djecu različitih uzrasta

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće organizovane tri kreativno edukativne i sportske radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Vježbaće refleks, koordinaciju ruku, takmičarski duh, kreativnost i koncentraciju za brzo učenje. Mlađi drugari uživaće u muzičkim čarolijama i razvijati intelektualne, socijalne i emocionalne sposobnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 9. septembra od 18 sati biće održana radionica Budimo zdravi, igrajmo tenis koju realizuju u saradnji sa Teniskim klubom Dadex.

Cilj radionice je da se djeca kroz igru upoznaju sa osnovama sportskog treninga i tenisa kao sporta, kroz niz zanimljivih vježbi i aktivnosti u okviru kojih će vježbati refleks, koordinaciju ruku i nogu kao i takmičarski duh. Osim toga, imaće priliku da se upoznaju sa teniskom tehnikom, uče osnovne udarce i koriste reket, uz prethodno realizovane vježbe zagrijavanja. Trening se radi po najmodernijim metodama Svjetske teniske federacije i prilagođen je mlađim uzrastima i početnicima kako načinom rada tako i opremom koja se koristi. Radionicu će voditi trener Mladen Milanović, a namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 9 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

U srijedu, 11. septembra u 19 sati počinje muzička radionica pod nazivom Vrijeme je za Muziciranje, koje realizuju u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Pomoću pjesme i igre dijete se lakše uklapa u zajednicu i razvija osećaj kolektivnog duha, razvija viši nivo socijalne kohezije i lakše razume sebe i druge. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice.

U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze svoju kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 12. septembra u 19 sati uslijediće nova edukativna radionica pod nazivom Brzo pamćenje za kraće učenje, za djecu uzrasta od od 8 do 12 godina, a realizuju je u saradnji sa Smart Change.

Školska godina počinje i djeci često kažemo: “Treba da počneš da učiš na vrijeme “ dok je to njima, uglavnom, nakon raspusta dosadno, naporno, sa manjak koncentracije i u glavi je još plaža i more. Cilj radionice da se podstakne kreativnost kod djece i da otkriju kako da produktivnije usvajaju nova znanja, a manje provedu vrijeme nad knjigom. Uz pomoć NLP tehnika i savremenih otkrića o ljudskom mozgu djeca će saznati kako da zapamte nove informacija na lak i zabavan način. Osim toga, zahvaljujući ovoj tehnici aktiviramo dugoročnu memoriju ,što znači da neće biti sve zaboravljeno do jutra. Radionicu vodi magistrica komunkologije Jelena Marković, a broj mjesta ograničen na 15.

Radionice realizuju u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

Send this to a friend