Dom

Enterijer inspirisan morem

Morske boje, školjke, drveni ukrasi su savršeni detalji za uređenje doma za vrijeme ljetnjih mjeseci.

Kako bi napravili opuštajuću atmosferu i unijeli “šum talasa” u svoje okruženje, predlažemo da koristite svijetle boje, prvenstveno bijelu koja će prostor učiniti vizuelno većim i prijatnijim.

Dnevna soba

Za namještaj birajte pletene elemente ili komade u prirodnoj boji drveta. Da li će to biti sto, trpezarijske stolice, komoda ili korpe za odlaganje, na vama je da izaberete. Takođe, ovakav način uređenja omogući će vam da brzo i lako promijenite izgled i atmosferu u domu jer ga lako možete kombinovati sa drugim detaljima i komadima namještaja (kada se zasitite morske atmosfere).

Naravno, zahvaljujući detaljima, vaša dnevna soba vrlo lako može da postane savršeno “mjesto na moru”.

Predlažemo da na jednom zidu napravite galeriju malih umjetničkih djela, sa omiljenim porodičnim fotografijama sa plaže. Na njoj će lijepo pristajati i polica sa brodićima, školjkama, koralima, svjećicama i drugim morskim ukrasima. Bijeli kamenčići u staklenim četvrtastim vazama mogu da budu savršen detalj!

Dječija soba

I u najveseliju prostoriju u domu unesite miris mora. Izaberite odgovarajući mural ili krevete u obliku brodića ili samo detalje – plavi tepih, bijele mreže za odlaganje igračaka, kao i uspomene koje ste donijeli sa letovanja.

Kupatilo

Kupatilo takođe možete da pretvorite u “plažu”, tako što ćete koristiti morske, plave tonove ili boju pijeska za pločice i detalje – ormariće, peškire, kutijice za sapun i ukrase. Poseban pečat ovoj prostoriji daće i kamenčići koje ste donijeli sa mora, koje možete da, zajedno sa djecom, iscrtate ili na njima ispišete neke zanimljive poruke.

Terasa

Bijeli namještaj i plavi jastučići, uz nekoliko zelenih biljaka, su dovoljni za morsku oazu na terasi.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend