Dom

Feng šui savjeti: Orhideja za ispunjenje želja u spavaćoj sobi

Ukoliko postavite orihideju na pravo mjesto u vašem domu, to može da bude od velikog značaja prema feng šui principima.

“Stavite orhideju u dijagonalno suprotni ugao spavaće sobe u odnosu na vrata, to je mjesto zdravlja. Orhideje su odlične za ovu sobu jer noću proizvode i više kiseonika nego obično”, kaže Prija Šer, profesionalni feng šui konsultant.

Moć cvijeća u domu

Takođe, osim što fatalno djeluje na dame, magija orhideje je u tome što može oboriti sa nogu i najsnažnije muškarce. Ona ih naprosto šarmira svojom ljepotom i elegancijom. Ukoliko nekome poklone orhideju to je znak iskrene ljubavi i poštovanja.

Tajni život biljaka: snaga cvijeća

Ne zaboravite na orhideje ni u radnom prostoru. Naime, jedno preduzeće je postavilo orhideje tako da ni jedan radnik ne bude dalje od biljke više od oko 13 metara. Pitate se kakav je bio rezultat? Administratori su primijetili povećanje produktivnosti i kreativnosti među zaposlenima.

Magija ljetnjeg cvijeća

Po vjerovanju feng šui učitelja, trajnost cvijeta orhideje ima snažnu simboličku moć. Naime, ona ne donosi samo prolazne radosti kao buketić rezanog cvijeća koje će uvenuti već za dva dana, nego garantuje dugoročno ispunjenje vaših najintimnijih želja. One na divan način pokazuju ne samo da volite nekoga, već i da vam je duboko i iskreno stalo.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend