Dom

Kako da očistite sva teško dostupna mjesta

Svima nam teško pada ribanje onih mjesta u kući do kojih teško možemo doći. Zato ih nerijetko zaobiđemo kada sređujemo stan, a prljavština se samo gomila.

Uz ove trikove sada to više neće biti problem.
Lusteri
Kod čišćenja lustera najveći problem je što prašina pada i po nama, i po cijeloj prostoriji. Da biste to spriječili, uzmite staru jastučnicu i navucite je na luster. Tako će sva prašina koju skinete ostati u jastučnici.

Visoke police
Najjednostavniji način je stanete na stabilnu stolicu i sa nje prebrišete policu. Da sve bude lakše, vlažnu krpu omotajte oko metle i time očistite sve ormariće i visoke police.

Rebra radijatora
Na radijatorima se nakuplja mnogo prašine, a jako ih je teško očistiti. Zato na savitljivu žicu pričvrstite gazu, umočite je u sapunicu i time očistite rebra radijatora. Potom ih na isti način isperite vlažnom krpom.

Prostor iza WC šolje
Ribanje WC šolje i zavlačenje iza nje niko ne voli, ali tu se skuplja mnogo bakterija. Najbolje je da u ove svrhe kupite još jednu četku za WC šolju, pa da njom čistite ovo teško dostupno mjesto.

Venecijaneri i roletne
Često smetnemo s uma da i roletne povremeno treba oribati. Dovoljno je da ih operete sapunicom, pa isperete mlakom vodom, i biće kao nove. Važno je samo da budete pažljivi kako ih ne biste izlomili.

Zadnja strana frižidera
Rijetko kad zavirimo iza frižidera, a tamo toliko paučine i prašine! Kako se ovo ne bi dešavalo, povremeno zadnju stranu frižidera lagano usisajte, a potom prebrišite vlažnom krpom.

Send this to a friend