Dom

KonMari metod: Do urednog ormara u tri koraka

Uredno složen ormar zahtijeva tri koraka – razvrstavanje odjeće, izbacivanje nekorišćenih stvari i čuvanje onih koje rado nosite.

Umjesto slaganja majica i pantalona jedne na druge, možete da ih zarolate i složite vertikalno po takozvanoj “KonMari” metodi u neke lijepe kutije koje ćete poređati na polici u ormaru.

Vodite računa da kutije svojim dimenzijama maksimalno popune prostor police. Manje kutije ili sklopive kutijice od platna možete da koristite za slaganje čarapa i donjeg veša u fiokama.

U zavisnosti od broja torbi, možete da ih držati na polici, dok ih u slučaju nedostatka prostora možete skladištiti jednu u drugu. Moraju biti na dohvat ruke pa je najbolje da su na dnu ormara.

Količina i vrsta stvari koju želite da okačite diktiraće vrstu vješalica. Drveni ofingeri zauzimaju više prostora, ali ako vam to prostor dopušta nema potrebe da kupujete plastične. Važnije od debljine vješalica je njihova glatkoća, zbog koje stvari mogu da padaju ili zapinju. Posebne vrste vješalica za šalove ili nakit ujedno su i praktično rješenje za odlaganje pojaseva, ogrlica, lančića i narukvica.

Send this to a friend