Dom

Savršene dekoracije prazničnog stola

Ništa više ne upotpunjava svečanu prazničnu atmosferu kao lijepo postavljen sto. Bilo da priređujete ručak za dvoje, porodičnu večeru, slavlje ili švedski sto za žurku, dekorisan sto će uvijek učiniti da još više uživate u hrani. Dobro postavljen sto upotpunjuje cjelokupni ambijent prostorije za jelo, ali i ugođaj i doživljaj poslužene hrane i pića.

Pored onih dekoracija koje se mogu naći u radnjama, ako ih već nijeste nabavili, uz malo mašte savršen sto se vrlo jednostavno može napraviti uz pomoć materijala koje imate u domu, a za sve to potrebne su ideje, malo strpljenja i mašte.

Prije svega, kako god uredili svečani sto, najvažnija je udobnost i funkcionalnost. Dekoracije na stolu neće imati smisla ako nemate dovoljno mjesta za opušteno ručanje. Zato ako ne poslužujete jela posebno, nego servirate sve na sto, dekoracije svedite na minimum.

Tek platnene salvete lijepo složene sa zanimljivim prstenovima za salvete mogu biti sasvim dovoljan i decentan detalj. Atmosfera će biti još ljepša i svečanija ako posvetite malo pažnje dekoraciji stola u rustičnom stilu koja će oduševiti goste ili ako imate dovoljno prostora za bogate ukrase koji će plijeniti pažnju.

Send this to a friend