Dom

Zaboravljeni hodnik pretvorite u prijatnu prostoriju

Samo nekoliko pomno odabranih detalja prazan i dosadan hodnik mogu učiniti lijepim prostorom, a u nastavku saznajte kako to možete postići.

1. Lusteri
Lusteri su sjajan i upečatljiv ukras za svaki dio vašeg doma, a vrlo lako mogu podići i cjelokupni vizualni dojam vašeg hodnika. Ako ste ljubitelji klasičnog stila uređenja, onda ćete se vjerovatno odlučiti i za neki rustični luster, a ljubitelji modernijih interijera poželjeće moderniju rasvjetu.

Ne plašite se ni grandioznih lustera, ali imajte na umu da je u tom slučaju jako važna visina prostora jer veliki lusteri niži prostor vizualno čine dodatno manjim i ostavljaju dojam natrpanosti prostora.

2. Fotografije i slike

Ako nemate hodnik iskoristive veličine nego on ima isključivo ulaznu funkciju, iskoristite ga tako što ćete u njemu napraviti svoju malu umjetničku galeriju. Na zidove hodnika možete izložiti slike, a ako pak više volite fotografije napravite zidnu galeriju najdražih fotografija. Na taj način čitavom prostoru daćete lični pečat.

3. Tapete

Hodnik možete u potpunosti transformisati tapetama. Ako se radi o tapetama sa nekim zanimljivim printom, onda to može biti sasvim dovoljan dodatak ulaznom prostoru.

4. (Koristan) komad namještaja

U veće hodnike stanu i komode koje su izrazito korisne jer služe kao dodatan prostor za odlaganje stvari. Ako odaberete neki “otkačeniji” primjerak u zanimljivoj boji ili s posebnim ručkama, komoda postaje i sjajan ukras hodnika.

U manje hodnike smjestite male zidne garderobe s vješalicama za kapute i jakne, a poželjan dodatak je i klupica koja je praktična prilikom obuvanja i izuvanja.

5. Upečatljive boje

Ne morate igrati na sigurno kada je u pitanju uređivanje hodnika. Slobodno eksperimentišite s upečatljivim bojama bez obzira na to radi li se u uređenju zidova ili namještaju i dodacima za dom koje želite staviti u hodnik.

Na hodniku možete i isprobati sviđaju li vam se određene nijanse u vašem domu pa iskoristite tu priliku prije nego se odlučite za uređenje ostalih prostorija.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend