Moda

Kako ukombinovati teksas jaknu ovog proljeća

Teksas jakna se vezuje isključivo za hladnije ljetnje večeri. Ali ovaj klasični komad garderobe takođe je idealan kada se smjenjuju godišnja doba.

Slijedi nekoliko savjeta za kombinacije sa ovim klasičnim komadom.

1. Nosite je preko duksa
Listu započinjemo jednom ležernom varijantom. Ako šetate kuče ili džogirate ujutru, pa je napolju još hladnjikavo, slobodno ogrnite teksas jaknu preko dukserice. Neće vam biti hladno, a bićete u trendu.

2. Rolke se vraćaju
Još jedna klasika koja s vremena na vrijeme biva odsutna sa modne scene, ali se svaki put vrati na velika vrata. Ovog puta, jako su popularne rolke od vunaste strukture u jarkim bojama, poput žute. Sve do začinite jednom kraćom i svjetlijom jaknicom od teksasa. Uz bež midi-suknju A kroja dobijate kežual elegantni izgled.

3. Crni lakovani mantil je hrabra opcija
Prošlog proljeća su jako bili popularni krznati prsluci preko kožnih jakni. Nemojte to izvlačiti iz svojih ormara. Umjesto toga preko teksas jakne ogrnite lakovani, crni mantil, i sa ovakvom hrabrom kombinacijom spremni ste za odlazak na piće sa prijateljima.

4. Pogled kroz ružičaste naočare
Svijetloroza teksas jaknica može da da cjelokupnom izgledu nježnu primjesu. Možete je kombinovati uz bijele farmerice sa visokim potpeticama, takođe neutralne nijanse. Svemu tome pridodajte elegantnu ešarpu i torbicu i – spremni ste za posao.

5. Igrajte se detaljima
Spremite se za izlazak u grad ili na večeru sa prijateljima tako što ćete se obući na jedinstven način i vaš stil istaći modnim aksesoarom. Velike, zlatne alke mogu doći u obzir, ili pak kaiš sa upečatljivom i glomaznom šnalom.

Send this to a friend