Moda

Pariski omaž Karlu Lagerfeldu

Modna industrija odala je posthumno priznanje čuvenom njemačkom modnom kreatoru i umjetničkom direktoru Karlu Lagerfeldu.

Četiri mjeseca nakon njegove smrti, komemoracija “Karl for ever” održala se u istorijsko- muzejskom kompleksu Grand palais u Parizu, za vrijeme Muške nedjelje mode. Njoj su prisustvovali brojni prijatelji i saradnici.

Kao jedna od naujticajnih figura mode XX i XXI vijeka, Karl je svojim britkim umom i kreativnošću obilježio rad kuća Chloé, Fendi i Chanel, kao i sopstvenog brenda. Nedavni događaj u gradu svjetlosti prošao je u znaku njegovog života – Tilda Svinton, Kara Delevinj i Helen Miren izvele su performans i čitale literaturu njegovih omiljenih autora.

Farel Vilijams je imao nastup, kao i čuveni pijanista Lang Lang. Klaudija Šifer, Takaši Murakami, Valentino Garavani, Điđi Hadid i Stela Makartni su bili među 2.500 zvanica.

Njegovih 56 crno-bijelih portreta, zajedno sa intervjuima, projektovani su na zidovima građevine. Počast je odata i kroz fotografije kolaboracije koju je uradio sa H&M-om – podsjetnik na to da je upravo Karl bio prvi koji je uplovio u vode spajanja luksuznih i streetwear brendova.

Send this to a friend