Moda

Pet loših navika koje opuštaju vaše grudi

Koža na grudima stari dvije do tri godine brže od ostatka tijela. Ali, postoje i neke navike koje mogu ubrzati ili pogoršati proces. Evo na šta bi trebalo da pripazite.

Bilo zbog dojenja, godina ili genetskih predispozicija, nijedna žena ne može da izbjegne to da joj se grudi u nekom trenutku života barem malo ne opuste.

Grudnjak koji ne pruža dovoljnu potporu

Uvijek birajte grudnjake koji će dati dovoljnu potporu grudima jer će u suprotnom, odnosno ako se grudi tresu, koža na grudima oslabiti, kao i proizvodnja kolagena.

Pušenje

Čak i samo jedna cigareta dnevno i povremeno pušenje slabe i čine kožu starijom jer uzrokuju smanjenje dotoka krvi u površinski sloj kože.

Jo-jo dijeta

Ako varirate konstantno između dva do četiri kilograma tjelesne mase gore-dolje, to nije problem. Ali ako se radi o deset ili više kilograma, svaki put kada dobijete i izgubite kilograme koža na grudima će se još više opustiti.

Ne nanosite kreme sa zaštitnim faktorom

Kao što štetni UV zraci doprinose nastanku bora na licu, isto tako nepovoljno utiču na grudi jer se smanjuje stvaranje kolagena i oštećuje se koža, što rezultuje opuštenim grudima.

Trčanje

To nikako ne znači da bi trebalo da prestanete da trčite, već da dok trčite nosite sportski grudnjak s odvojenim korpama (grudnjak bez odvojenih korpi, koji samo stisne grudi, nema tako dobro dejstvo) koji će grudi držati na mjestu.

Tagovi

Send this to a friend