Moda

Pet novih brendova obuće za koje bi trebalo da znate

Opšte je poznata stvar da se talenat mora prvo brusiti i nadograđivati, a potom naplatiti. To znaju osnivači sljedećih brendova koji su radili za jake brendove, prije nego što su odlučili da je vrijeme za solo vode.

Seven All Around: Kada “cool” upozna “komfor”

Heesung Choi, bivši direktor dizajna u Public School odlučio je da pokrene sopstvenu liniju obuće u kojoj su se na početku istakli statement modeli čizama uz nogu od meke kože sa kul detaljima.

Mercedes Castillo: Istaknite maksimalno svoju obuću

Castillo je radila kao dizajner obuće pri Donni Karan a potom za Tory Burch, da bi prije dvije godine pokrenula sopstveni brend. Njene modele odavno ima Net-a-porter u ponudi, kao i Bergdorf Goodman i Saks, što nas ne čudi kada vidimo o kakvim modelima je riječ: mules optočen biserima, čipkana salonka sa karnerima…Božanstveno!

Dahlia Selva: Nekontrolisana ženstvenost

Prije pokretanja linije osnivači brenda Stephanie Roy-Heckl i Danilo Giordano, radili su za Ralpha Laurena gdje su i došli na ideju da se udruže 2008. Stephanie je radila kao menadžer prodaje a Giordano je bio potpredsjednik footwear dizajna.

U fokusu su im sandale u pink, crvenoj boji od satena i polusjajne kože.

Labucq: Suptilna lakoća multipraktičnosti

View this post on Instagram

Proto Sport

A post shared by LABUCQ (@labucq) on

Nakon desetogodišnjeg iskustva u dizajniranju obuće za Rag & Bone (stoje iza bestseler modela Newbury čizmica) Lauren Bucquet je napustila brend 2016, da bi prije godinu dana pokrenula brend čije ime predstavlja spoj njenog imena i prezimena.

Fabrizio Viti: Sve je u detaljima

Viti koji je bio dizajner obuće u brendovima Gucci i Prada, sopstvenu liniju pokrenuo je prije tri godine. To ga nije spriječilo da prihvati da uporedo radi za Louisa Vuittona kao glavni dizajner. Njegovi modeli predstavljaju pravu eklektiku od dizajna preko detalja do boja.

Send this to a friend