Moda

Pet razloga da nosite istu odjeću svakog dana

Možda djeluje čudno, ali možete probati. Među slavnim osobama koji su svakodnevno idenditčno obučenI nalaze se modni magovi Karl Lagerfeld i Majkl Kors. Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg, takođe ne praktikuje raličite “stajlninge”, dok holivudsku divu Anđelinu Džoli viđate na crvenim tepisima u raskošnim toaletama, dok je u “svakodnevnom životu” uvijek jednolična. Reditelj Kristofer Nolan ne haje za modu, kao ni TV lice Keli Kuturn. Da li ste nekada vidjeli šoubiz mogula Sajmona Kauela skockanog? Njegov izbor uglavnom je bijela majica krakih rukava u kombinaciji sa farmerkama. Pokojni osnival Apple-a Stiv Džobs, takođe nije vodio računa o modi, pa kada guglate njegovo ime, izađe na stotine slika na kojima nosi jednostavnu crnu rolku i džins.

Evo nekoliko razloga da krenete njihovim stopama:

1. Smanjuje zamor koji donosi odlučivanje.
Ne možemo izbjeći odluke. Čak i u našim snovima, razmišljamo o tome šta dalje raditi. Svaka opcija nas zamara, troši nam dragocjeno vrijeme i energiju.

2. Prepoznajte šta na vama izgleda dobro, ponovite.
Pronalaženje vašeg “izgleda” može potrajati, ali shvatanje šta je ono u čemu se osjećate samouvjereno i udobno, osnažuje.

3. Minimalizujte svoju garderobu.
Minimalizam se fokusira na ono što je najbitnije, dok se ostatka oslobađate.

4.Nije sve u modi
Usvajanjem istog mentaliteta za odjeću, možete procijeniti koji su elementi života najvažniji za vas. Slično tome, kada odete da kupujete nove odjevne predmete, zamislite ih u svom ormanu godinama od sada. Hoćete li ih i dalje željeti? Fokusirajte se na kvalitetne komade koji mogu trajati godinama.

5. Uživajte u manje obaveza oko pranja veša i više slobodnog vremena.
Umjesto pranja, sušenja i preklapanja odjeće koje traje pola dana, možete da sa dragim ljudima igrate društvene igre, čitate, slušate muziku…

Send this to a friend