Moda

Trend bizarnih komada odjeće se nastavlja: Poderani outfit za 5.000 dolara

Foto: Balenciaga

Kolekcija modne kuće Balenciaga za ljeto 2023. stigla je u prodavnice i sadrži komade poput “oversize jakne” i “super uništenih širokih pantalona” s više džepova po cijeni od skoro 3.000 dolara, odnosno 2.300 dolara.

Nakon “fetiš” cipela s iscrtanim prstima koje su se prodavale po cijeni od ca. 1.000 dolara, iz radionice Balenciage stižu nam novi bizarni komadi.

Prednja strana oba komada ima velike smeđe mrlje, dok zadnja strana ima prevelike rupe. Odjevni predmeti, koji se prodaju potpuno novi, dizajnirani su tako da izgledaju pohabano i prljavo, a opis odjeće glasi: “Efekat jako uništenog i prljavog”.

Iako se odjeća može činiti kao da nikada neće proći ciklus centrifuge u mašini za pranje veša, uniseks odjeća je ironično namijenjena samo za “hemijsko čišćenje”.

Brend Balenciaga je prvi put prikazao zemljanu kolekciju tokom svog Mud Showa na oktobarskoj Nedjelji mode u Parizu, gdje se pojavio i kontroverzni Kanje Vest i otvorio reviju u blatu.

Revija je odmah postala predmet memeova na društvenim mrežama nakon što su modeli prošetali blatnjavom modnom pistom i progurali se kroz mulj.

Brend je postao poznat po “visokim modnim rizicima” s komadima poput ribarskih čizama, šeširima uništenim laserskim zracima, torbicama u obliku kesa za smeće i sada prljavim kombinacijama.

Send this to a friend