Psihologija

Čišćenje emocija: Isprobajte ovu tehniku

Ukoliko ste odlučili da uradite detoksikaciju tijela i pripremite imunitet za zimu, morate znati šta to podrazumijeva. Evo kako da očistite i svoje unutrašnje biće odnosno um.

Hoponopono tehnika se zasniva na čišćenju uma od negativnih misli. Na ovaj način se oslobađamo od stresa i pripremamo se za pozitivne promjene koje će uslijediti zahvaljujući ovoj tehnici.

Evo kako se izvodi:

Svakoga dana kada osjetite napetost ili bilo koje negativno osjećanje ponavljajte naglas rečenicu:

“Žao mi je. Oprosti, molim te. Hvala ti. Volim te”.

To je Havajska tehnika čišćenja uma od programa i misli koje nam ne služe. Kada god se nađete u raspoloženju koje vam ne služi ponavljajte:

Žao mi je!

To znači da preuzimate odgovornost za misli i emocije koje osjećate.

Oprosti, molim te!

Oprostite sebi zbog toga ili oprostite osobi zbog koje se loše osjećate. Otpustite sva ona osjećanja koja vas ne vode tamo gdje želite biti. Ono što vi želite je život u miru, slobodi i ispunjenost ljubavlju prema sebi i drugima. Otpustite sve što nije ljubav.

Hvala ti!

Ovo je veoma moćna afirmacija i ukoliko je budete izgovarali svakoga dana, uvidjećete koliko je dobrih stvari u vašem životu na kojima možete zahvaliti, to su one koje podrazumijevate. Ipak, znajte ništa se ne podrazumijeva. Kada ste zahvalni iz dana u dan ste mirniji, a razlozi da to budete se uvećavaju.

Volim te!

Koliko to često izgovarate i da li uopšte izgovarate?

Kažite svakoga dana “Volim te”. Volite najprije sebe da bi zavoljeli i shvatili druge, ono što govore i rade. Iza svake kritike, osude, ljubomore, stoji srce puno očaja i željno ljubavi. Zato ne doživljavajte ništa lično, već se zapitajte zašto je ta osoba takva. Ukoliko možete pomozite, ukoliko ne možete produžite svojim putem.

Volite dan u koji ste stupili zdravi, ustali na obje noge, pogledali i ugledali sunce koje se rađa. Volite svoje rituale, miris prve kafe… Volite sunce što vas grije, vazduh što hrani svaku vašu ćeliju.

Sljedeći put kada vas koleginica ili dijete dovede do bijesa izgovorite: Volim te!

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend