Politika

Bošković: Davno ispričana priča o stanovima

Iako je priča o “stanovima” davno ispričana, a Vlada i sama objavljivala spisak, poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković ističe da je stambena komisija koju su sačinjavali predstavnici različitih državnih organa radila zakonito uz konačnu odluku Vlade, što je i tužilaštvo konstatovalo u svojim odlukama.

Prema njegovim riječima, neistina je da je za mandata tehničke Vlade dodjeljeno 119 stanova.

“Posljednja stambena komisija je održana 25.12.2019. jer u budžetu za 2020. godinu nijesu ni bila predviđena sredstva za stambenu komisiju jer su se na našu inicijativu osluškujući reakciju javnosti pripremale izmjene i dopune zakona kako bi se na drugačiji način uredila ova oblast. Tako da stambena komisija ne samo u mandatu tehničke Vlade već u cijeloj 2020. nije donijela ni jednu odluku o dodjeli stana/kredita”, poručuje Bošković.

Kako ističe poslanik DPS-a, kao i uvijek kad se treba dati odgovor na pitanja od interesa za budućnost Crne Gore krene se sa pričom o navodnoj korupciji i izmišljenim aferama.

“Ovom vladinom politikom, koju praktikuju i druge vlade, rješavaju se stambena pitanja ne samo vladinih funkcionera već i službenika koji su sa visokom ocjenom obavljali svoje poslove. U kojoj je to državi problem sto se tužioci i sudije rješavaju stambena pitanja osim u Crnoj Gori”, napisao je Bošković na Twitter-u.

Zaključio je da je premijer Zdravko Krivokapić u odgovoru na poslaničko pitanje saopštio koji su funkcioneri dobili stanove ili stambene kredite, “tako da danas nije bilo nikakve ekskluzive”.

Send this to a friend