Politika

Brajović: Završili smo veliki posao

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore prihvatio je usaglašeni tekst Predloga odluke o obrazovanju Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Predlog odluke će biti stavljen na razmatranje kao prva tačka dnevnog reda Treće sjednice Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2018. godini, u utorak, 30. oktobra.

U izjavi medijima, predsjednik Skupštine Ivan Brajović je rekao da će nakon što počne sa radom, Privremeni odbor utvrditi procedure i kriterijume za popunjavanje svog sastava iz reda nevladinih organizacija i drugih učesnika.

 

“Završili smo jedan veliki posao iako je izgledalo da ponekad imamo suviše rasprave oko nekih malih pomaka. Važno je da smo u ovom trenutku sve usaglasili, bar najveći dio poslanika, odnosno svi poslanički klubovi sem jednog koji nije participirao u radu ni Kolegijuma ni Skupštine”, kazao je on.

Brajović je rekao da paritet članova sa pravom glasa iz vladajućih i opozicionih poslaničkih klubova nije presudan, jer je planirano da se glasanje obavlja pretežno konsenzusom.

Uz to, pojasnio je Brajović, sastav –  uključujući predsjednika i zamjenike predsjednika –  mora biti takav da svaki poslanički klub u parlamentu mora imati najmanje jednog člana, a ostatak se dijeli proporcionalno najvećim klubovima.

S.Đ.

Send this to a friend