Politika Perović na Kontakt grupi u Ramštajnu:

Crna Gora će nastaviti da pruža podršku Ukrajini

Foto: MO

Crna Gora će nastaviti da pruža humanitarnu i vojnu pomoć ukrajinskim prijateljima i da se aktivno angažuje na diplomatskom planu u koordinaciji sa NATO i EU,  ocijenio je državni sekretar Ministarstva odbrane  Krsto Perović na sastanku Kontakt grupe za podršku Ukrajini, koji je održan u Ramštajnu u Njemačkoj.

Kontakt grupa, kako je saopšteno iz resora, broji preko 50 država članica i osnovana je neposredno nakon početka ruske agresije na Ukrajinu sa ciljem sagledavanja situacije, odbrambenih potreba i koordinacije pomoći koju članice Kontakt grupe mogu ponuditi.

Kako su naveli, današnji sastanak je bio osmi po redu od početka agresije.

Tokom sastanka, dodaju iz resora, predstavnici država članica Kontakt grupe su potvrdili jedinstvo i odlučnost da nastave sa pružanjem vojne i druge podrške Ukrajini, u skladu sa potrebama koje je iskazala ukrajinska strana.

“Neophodno je brzo i efikasno reagovati na iskazane zahtjeve Ukrajine. Sada nije vrijeme za usporavanje isporuka vojne pomoći”, naglasio je američki sekretar odbrane Lojd Ostin

U svom obraćanju, Perović je iskazao punu podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva odbrane udruženim naporima partnera u Kontakt grupi i NATO-u u pružanju vojne podrške Ukrajini u njenoj borbi protiv agresije, u cilju zaštite nacionalnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

“Crna Gora će nastaviti da pruža humanitarnu i vojnu pomoć ukrajinskim prijateljima i da se aktivno angažuje na diplomatskom planu u koordinaciji sa NATO i EU”, naglasio je Perović.

Send this to a friend