Politika

DPS: Od Vlade Zeti zadnje dvije godine samo mrvice

Foto: DPS Zeta

Iz državnog budžeta za kapitalne projekte u Zeti, 41. Vlada Crne Gore premijera Duška Markovića, opredijelila je 12 miliona eura. Takođe, 2018. godine je otvorena završna faza obilaznice oko Golubovaca vrijedna 6,3 miliona eura, poručili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta.

“Time smo olakšali našim građanima i turistima putovanje i izmjestili tranzitni saobraćaj iz Golubovaca”, navode iz DPS Zeta.

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija u budućnost, kako navode iz tog odbora DPS, godinu kasnije otvorili su Srednju stručnu školu u Golubovcima, čija vrijednost je iznosila čak pet miliona eura.

“Osim toga uloženeno je više miliona u putnu i vodovodnu infrastrukturu, izgradnju puta Golubovci-Mataguži, izgradnju dječijih igrališta i sportskih poligona, kao i izgradnju Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetanjama u razvoju”, dodaju iz zetskog DPS.

Nasuprot svemi tome, 42. Vlada Zdravka Krivokapića i 43. Vlada Dritana Abazovića uložile su u Zetu, prema njihovim riječima,  “SVEGA 30 hiljada eura, što jasno pokazuje ko kakve namjere ima prema Zeti i Zećanima”.

“Uprkos izostanku pomoći države, rukovodstvo Zete i Glavnog grada zahvaljujući domaćinskom odnosu uspjeli su da u pomenutom periodu realizuju sve započete projekte i obezbijede stabilnost u funkcionisanju opštine”, istakli su iz DPS.

Demokratska partija socijalista je, kako navode, pokazala i dokazala da je “posvećena istinskom razvoju i prosperitetu Zete i svih njenih građanki i građanama”.

“O tome u prilog govore činjenice o urađenim projektima i onim koji su u toku. Uvjereni smo da će Zećani znati da prepoznaju prave rezultate koje smo postigli, te nastaviti da pružaju nemjerljiv doprinos u izgradnji evropske, građanske i antifašističke Crne Gore”, zaključuju iz DPS Zeta.

Send this to a friend