Politika

Đurović: Otvoriti nova radna mjesta i privlačiti investitore kako bi Mojkovčani ostali na svojim ognjištima

Danijela Đurović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 7. januara, Dana opštine Mojkovac, predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, odbornicima i svim građankama i građanima Mojkovca.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 7. januar, Dan opštine Mojkovac. Slava crnogorskog oružja mnogo puta se dokazala u našoj istoriji, pa tako i 7. januara 1916. godine na Mojkovcu, kada su junaci iz svih krajeva Crne Gore pokazali hrabrost, srčanost i odlučnost i pružili herojski otpor okupatorskim snagama na brdima iznad ovog grada”, kazala je Đurović.

Mojkovac je, ističe, dao veliki doprinos i pobjedi nad fažizmom u borbi za slobodu našeg naroda i, u tom smislu, uvijek će zauzimati posebno mjesto u istoriji Crne Gore.

“Slobodarstvo je bilo i ostalo temeljna i trajna vrijednost ovog grada u dolini rijeke Tare”, navela je Đurović.

U jednom vremenskom periodu Mojkovac je postao simbol napretka, ekonomskog i industrijskog razvoja sjevera Crne Gore, pa je uvjerena da će nova uprava ovog grada dati maksimalan doprinos da se Mojkovac vrati starim stazama uspjeha i prosperiteta za sve njegove građanke i građane”.

“Imajući u vidu brojne ljudske, prirodne i privredne potencijale ovog kraja, lokalna samouprava u saradnji sa državnom vlašću, mora stvoriti pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje investitora kako bismo motivisali Mojkovčane, a posebno mlade ljude da ostaju na svojim ognjištima i tu grade svoje živote i karijere”, zaključila je Đurović.

Send this to a friend