Politika

Duško Stjepović izabran za Prvog potpredsjednika Opštine Danilovgrad

Duško Stjepović

Skupština opštine Danilovgrad održala je treću sjednicu u novom sazivu, na kojoj je, gotovo jednoglasno, za Prvog potpredsjednika Opštine izabran Duško Stjepović, magistrand međunarodnog prava, član Predsjedništva Demokrata i nosilac naše liste na oktobarskim izborima u ovoj opštini.

Duško Stjepović je rođen u Podgorici 1986. godine. Osnovnu školu ,,Vuko Jovović” i Gimnaziju ,,Petar I Petrović Njegoš” završio je u Danilovgradu sa odličnim uspjehom u svim razredima, za šta je nagrađen diplomom Luča. Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija iz međunarodnog prava stekao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Na istom fakultetu, na istom smjeru, trenutno pohađa master studije”, saopšteno je iz Demokratske Ccrne Gore.

Jedan je od osnivača te partije, a bio je šef Press centra Demokrata u prvom mandatu. Takođe, bio je i savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića.

“Danilovgrad je 30 godina bio pod vlašću DPS-a, pod vođstvom neodgovorne uprave koja nije iskoristila nijedan od mnogih potencijala Danilovgrada koji bi mogli ovu opštinu pozicionirati visoko na ljestvici privrednog razvoja Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske Ccrne GGore ocjenjuju da će, imenovanje Duška Stjepovića za potpredsjednika Opštine značiti uvođenje reda u svaku od oblasti koja mu bude povjerena, a samim tim i održiv razvoj Danilovgrada.

“I Duškovim izborom, Demokrate na djelu pokazuju da su mladi ljudi ne samo budućnost Crne Gore, već i njena sadašnjost. Ovo iz razloga što će i novoizabrani potpredsjednik Opštine na svom primjeru pokazati profesionalizam i energiju koja je potrebna da se lokalna uprava izvede na pravi put, a što je bila njegova karakteristika na svakom radnom mjestu i funkciji koju je pokrivao do sada”, pipe u saopštenju.

Novokonstituisana vlast, zaključuju, već od svog prvog dana moraće da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima, a sigurni smo da će nakon četvorogodišnjeg mandata služiti na ponos svim Bjelopavlićima i Katunjanima, bez obzira na političku i svaku drugu pripadnost ili svojstvo.

Send this to a friend