Politika

EK da prepozna i vrednuje rezultate Crne Gore

Crna Gora je odlučna da nastavi sa dobrim rezultatima u procesu pristupanja Evropskoj uniji, i očekujemo da će Evropska komisija i države članice prepoznati i vrednovati postignuti napredak, saopštio je glavni pregovarač Aleksandar Drljević na sastanku s ambasadorom Irske Petom Kelijem.

Drljević je informisao Kelija o statusu pregovaračkih poglavlja i očekivanju da evropski partneri prepoznaju spremnost Crne Gore da otvori poglavlje 27 – Životna sredina.

“Svjesni smo da rezultati u poglavljima 23 i 24 uslovljavaju dalji napredak države i u ostalim pregovaračkim poglavljima. Vjerujemo i da Evropska komisija prepoznaje pozitivne rezultate koje bilježimo u pregovorima, uz vrednovanje individualnih zasluga u procesu“, istakao je glavni pregovarač.

Ambasador Keli je upoznao Drljevića sa stanjem u pregovorima o izlasku Velike Britanije iz EU i ukazao na rast podrške zajedništvu EU među građanima Irske.

Istakao je da Irska podržava politiku proširenja EU, a da se Crna Gora svojim rezultatima ističe kao predvodnik u evropskim integracijama. Pohvalio je reforme koje je Crna Gora sprovela i istakao transformativnu moć koju proces pridruživanja EU ima za cjelokupno društvo

S.Đ.

Send this to a friend