Politika

Ivanović sa predstavnicima ReSPA: Razmjena iskustava preduslov napretku

Ivanović sa predstavnicima ReSPA

Razmjena ekspertskih iskustava i povezivanje regionalnih stručnjaka iz oblasti odbrane predstavlja preduslov sinhronizovanom napretku balkanskih zemalja u domenu evro-atlantskih integracija, ocijenio je generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović na sastanku sa predstavnicima Regionalne škole za državnu upravu (ReSPA).

Ivanović je istakao da Ministarstvo odbrane pridaje veliki značaj konstantnom i sveobuhvatnom razvoju i unaprjeđenju znanja i vještina državnih službenika.

S tim u vezi, Ivanović je ukazao na mogućnost budućeg jačanja saradnje Ministarstva odbrane i ReSPA-e u oblasti afirmacije napora za povezivanje regionalnih stručnjaka koji su sastavni dio državne uprave i pospješivanje postojećih regionalnih okvira za obuku i saradnju u domenu odbrane i bezbjednosti.

Predstavnici ReSPA-e izrazili su zadovoljstvo zbog iniciranja značajnije saradnje sa Ministarstvom odbrane Crne Gore, te naglasili da Regionalna škola za državnu upravu (ReSPA) dijeli posvećenost unaprjeđivanju postojeće regionalne saradnje.

Predstavnici ReSPA-e su informisali sagovornike o aktuelnim projektima i radu Regionalne škole za državnu upravu, te ukazali na spremnost ReSPA-e da podrži buduće zajedničke regionalne projekte koji će se fokusirati na bezbjednost i odbranu.

Uzimajući u obzir činjenicu da će Crna Gora u skorijem periodu postati 29. članica NATO, sagovornici su se usaglasili da postoji veliki potencijal za ostvarivanje saradnje i povezivanje regionalnih institucija u domenu razmjene iskustava i najboljih praksi u oblasti evro-atlantskih integracija.

Send this to a friend