Politika

Janović u Baru: U vrhu prioriteta Vlade problematika mladih

Kandidat za poslanika na listi “Odlučno za Crnu Gori! DPS – Milo Đukanović” Nikola Janović, sreo se danas sa mladima DPS u bašti hotela “Sidro” u Baru. Iskazao je zadovoljstvo brojem prisutnih, koji su spremni da kreiraju ne samo svoju budućnost, već i budućnost svoje države, saopšteno je danas iz OO DPS Bar.

Zato smatra da je opredjeljenje za politički program DPS-a strateški važna raskrsnica, koja vodi pravim, evropskim putem razvijenih država.

Janović je istakao da se u vrhu prioriteta Vlade našla problematika mladih, kojom se bez izuzetka bave svi njeni resori kroz razne vrste podrške mladim poljoprivrednicima, kreditiranje, stipendiranje i unaprijeđenje institucionalnog i normativnog okvira kroz lokalne akcione planove za sve crnogorske opštine.

U projekte omladinske politike do sada je uloženo preko milion eura, a sa ulaganjem će se nastaviti i u narednom periodu.

Prisutnima se obratio i predsjednik OO DPS Bar, Dragoslav Tomanović, istakavši da je kampanja ušla u sami finiš, a trka u kojoj se učestvuje je olimpijski važna.

“Izbor je zato jasan, i mi znamo za koju smo Crnu Goru: za Crnu Goru bez mržnje i neslobode, za Crnu Goru razvoja i stabilnosti, za Crnu Goru otvorenu prema svijetu, za Crnu Goru svih nas – bez obzira koje smo vjere i nacije, za građansku Crnu Goru. To je Crna Gora koja je rezultat strateške politike DPS, politike koja je dobila uvažavanje čitavog demokratskog svijeta. Zato 30. avgusta odlučno za Crnu Goru budućnosti”, kazao je Tomaonović.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, obrativši se prisutnima, istakao je da je privilegija biti u ovakvom društvu mladih ljudi, koji nesumnjivo prepoznaju da ne žele podjele, mržnju, kao ni ugrožavanje viševjekovnog suživota, koji se u Baru pažljivo njeguje i po kojem je ovaj grad nadaleko poznat.

“Kampanja koju vodi DPS okrenuta je mladim ljudima, i kao takva garantuje sigurnost i odlučnost u kreiranju ne samo lokalnih politika, nego i cijele države”, kazao je predsjednik.

Današnji skup su kratko pozdravile i proslavljene sportistikinje Majda Mehmedović i Tatjana Bokan, uz uvjerenje da će mladi ljudi ovoga puta, sigurnije nego ikada, odlučno i bez dileme, izabrati jedini pravi put – evropski put za izgradnju sopstvene budućnosti, koji im jedino može garantovati DPS.

Na samom kraju skupa, ostavljen je prostor i za aktivno učešće mladih u diskusiji, kroz postavljanje pitanja Janoviću, na koja je on temeljno odgovorio, pohvalivši uključivanje i aktivizam mladih, koji će i u narednom periodu biti od prioritetnog značaja, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Send this to a friend