Politika

Jokić primio kapetana Ćorca koji se vratio iz misije u Maliju

Načelnik Generalštaba VCG general-potpukovnik Ljubiša Jokić primio je kapetana Ivana Ćorca koji se vratio iz misije Evropske unije za obuku Oružanih snaga Republike Mali „EUTM Mali“ (European Union Training Mission in Mali).

Ćorac je od septembra prethodne godine obavljao dužnost vođe logističkog tima instruktora za obuku jedinica Oružanih snaga Republike Mali, gdje se u šestomjesečnom mandatu rotira po jedan oficir Vojske Crne Gore.

Jokić je čestitao kapetanu Ćorcu na uspješnom angažovanju u misiji, ističući važnost dostojnog predstavljanja Vojske i u okviru međunarodnih snaga angažovanih u misiji.

Ćorac je upoznao generala Jokića sa bezbjednosnom situacijom u Republici Mali i istakao značaj stečenog iskustva prilikom rada u misiji, napominjući da će to iskoristiti u daljem radu u Vojsci Crne Gore, kao i prilikom obuke oficira koji će u narednom periodu boraviti u misiji EUTM u Maliju.

Misija „EUTM Mali“ je multinacionalna misija Evropske unije za obuku Oružanih snaga Republike Mali, u kojoj učestvuju 24 evropske zemlje, a kapetana Ćorca na dužnosti vođe logističkog tima instruktora za obuku jedinica Oružanih snaga Republike Mali zamijenio je kapetan Vladimir Roćenović.

Send this to a friend