Politika

Knežević: Da li bi Dukaj ovako dao opštinu Tuzima da je bio ministar?

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da će taj politički savez razmotriti podizanje krivične prijave protiv ministra javne uprave Maraša Dukaja, zbog, kako kae, zloupotrebe službenog položaja, nakon što je danas podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim je predviđena samostalnost Opštine Zeta, bez studije izvodljivosti i održivosti.

On je kazao da je bila obaveza poslanika DPS-a, SNP-a i GP URA da uz ove predložene izmjene, dostave studiju o izvodljivosti i održivosti buduće opštine Zeta.

“Zašto je nisu dostavili, poznato je čitavoj crnogorskoj javnosti i građanima Zete, jer po toj studiji Zeta ne bi mogla da izdržava samu sebe i ostalo bi joj oko 100.000 eura kad se uporede primici i gubici, odnosno obaveze te buduće samostalne opštine”, tvrdi Knežević.

Upitao je Dukaja “da li bi ovako dao opštinu Tuzima da je ministar”.

“Da li bi dozvolio da Tuzi ostanu bez privrednih potencijala, preko kojih na ime poreza mogu da se finansiraju, ili mogu da budu održiva opština, ili je ovo samo politički izuzetak kad je Zeta u pitanju. Ovo što je danas uradio ministar Maraš Dukaj je za krivičnu prijavu i mi ćemo ozbiljno razmotriti da podignemo krivičnu prijavu protiv njega zbog zloupotrebe službenog položaja”, rekao je Knežević.

Send this to a friend