Politika

Kultura nacionalnih manjina jak temelj Crne Gore

Vuksanović i Goranović

Doprinos nacionalnih manjina u kulturi Crne Gore nemjerljiv, saopšteno je prilikom susreta predsjednika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića i direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Pavla Goranovića.

Oni su istakli da Crna Gora ima čime da se ponosi i predstavlja pred svijetom.

“Na tim jakim temeljima duhovnog nasljeđa, u kojima su i Hrvati gradili i njegovali kulturu, a vidimo da to rade i danas, idemo u budućnost, čineći društveni ambijent boljim”, ocijenili su Vuksanović i Goranović.

Vuksanović je juče posjetio Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i tom prilikom poklonio Zavodu Lekcionar kotorske Katedrale iz 1166. godine.

“Kao što je poznato radi se o jednoj od najstarijih knjiga na prostoru današnje Crne Gore, koja je nastala za potrebe kotorske prvostolnice i na koji je hrvatska zajednica ponosna. Štampanje ovog dragocjenog izdanja, prošlog ljeta uradilo je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore”, saopšteno je iz HGI.

Prema riječima Vuksanovića, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva je prava adresa na kojoj se mora naći ovo vrijedno izdanje.

Send this to a friend