Politika

Laković upućen u misiju “Atalanta”

Laković - Lazarević/ foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević, razgovarao je sa kapetom korvete Ivanom Lakovićem , koji će biti upućen u pomorsku misiju Evropske unije NAVFOR Atalanta, čiji je cilj suzbijanje piraterije u vodama Roga Afrike i zapadnog Indijskog okeana.

Kk Laković će, kako je saopšteno iz resora, boraviti na brodu Ratne mornarice Oružanih snaga Španije “Reina Sofia”, kao štabni oficir u komandi snaga.

“Siguran sam da će kk Laković časno i profesionalno izvršiti sve zadatke”,kazao je Lazarević i poželio mu srećan put i mirno more tokom angažovanja.

On je istakao da je ponosan na doprinos pripadnika MVCG u Atalanti, koji duže od deceniju obavljaju komandne, ali i dužnosti zaštite brodova koji prevoze hranu i humanitarnu pomoć za stanovništvo Somalije.

“Ova misija je jedan od pokazatelja kako VCG doprinosi miru i stabilnosti u svijetu, kao i da su rad u multinacionalnom okruženju i razmjena iskustava sa kolegama iz savezničkih i partnerskih snaga od neprocjenjivog značaja”, kazao je Lazarević.

Iz resora navode da je Laković kazao da mu je čast da predstavlja Crnu Goru i njenu Vojsku, kao i da će iskustva iz misije primijeniti nakon povrarka u svom daljem radu.

Send this to a friend