Politika

Liberali bi da zastupaju Crnu Goru u Evropskom Komitetu regiona

Liberalna partija izrazila je namjeru da se što više predstavnika ove partije uključi u rad Evropskog Komiteta Regiona u delegaciji Crne Gore kroz u kojima je sada pomsatrač, u cilju priprema za punu implementaciju u trenutku punopravnog članstva Crne Gore.

Na konferenciji Evropskog komiteta regiona koja se održala u Nikšiću, delegacija Liberalne partije sastala se sa evropskim kolegama iz grupe liberala. Generalni sekretar Esad Šainović i portparol LP Amar Borančić razgovarali su sa slovenačkom predstavnicom u Komitetu Andrejom Potočnik, nekadašnjom poslanicom vladajuće liberalne partije Slovenije i predstavnicom ALDE liberala Evrope u Komitetu Regiona.

Oni su govorili o učešću Crne Gore u ovom evropskom tijelu lokalnih zajednica te jačanju saradnje lokalnih samouprava sa institucijama EU u procesu evropskih integracija i jačanju položaja lokalnih zajednica koje mogu biti snažan generator suštinskih reformi i integrisanja u sistem EU, ali i približavanja evropskih vrijednosti i sistema građanima.

“ALDE savez liberala Evrope insistiraće na takvom uključivanju liberala u najboljem interesu građana i države. Važnost ovoga Komiteta EU jeste što u zakonodavnom procesu usmjerava institucije EU kod kreiranja prijedloga zakona na način koji jeste najbolji za građane i lokalne zajednice i koji će biti primjenjiv i donijeti konkretne rezultate građanima. U tom smislu, ovo tijelo najbliže je građanima i predstavlja njihove inerese i potrebe”, poručeno je iz ove partije.

 

Tags
Send this to a friend