Politika

Naredni mjeseci biće uspješni za Finsku i Crnu Goru

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović čestitao je ambasadoru Finske Kimu Lahdevirtu na današnjem preuzimanju predsjedavanja te države Savjetom Evropske unije, izrazivši očekivanje da će narednih šest mjeseci biti uspješni i za Finsku i za Crnu Goru, i da će evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana ostati visoko na agendi prioriteta.

Brajović je primio novoimenovanog ambasadora primio u nastupnu posjetu, te poželio uspješan mandat, uz uvjerenje da će saradnja dvije države biti dodatno osnažena.

Ambasador Lahdevirt je istakao da će Finska tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, nastojati da pokaže politiku proširenja kredibilnom i vjerodostojnom, što je nedavno potvrdio i njihov ministar vanjskih poslova.

Prepoznajući uspjehe država nakon učlanjenja u Evropsku uniju, ambasador je naglasio da građani Finske na proširenje gledaju jako pozitivno, a da procesi unutrašnje konsolidacije Unije i integracije ovog regiona treba da se odvijaju paralelno.

Imajući u vidu sve značajniju ulogu parlamenata u procesu proširenja, sagovornici su istakli značaj daljeg jačanja parlamentarne saradnje u cilju bolje informisanosti njihovih poslanika o reformama i rezultatima koje Crna Gora postiže u ključnim oblastima.

Send this to a friend