Politika

Održan treći sastanak ministara vanjskih poslova Jadranske trilaterale

Sa sastanka Jadranske trilaterale

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, bio je domaćin trećeg sastanka ministara vanjskih poslova Jadranske trilaterale održanog danas u Budvi.

Na sastanku su, pored šefa crnogorske diplomatije, prisustvovali i potpredsjednica Vlade i ministarka vanjskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić i ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Albanije Ditmir Bušati.

Tokom sastanka, šefovi diplomatija ove tri jadranske države razgovarli su o važnim bezbjednosnim, političkim i ekonomskim pitanjima u regionu, evroatlantskim i evropskim integracijama, aktulenim bezbjednosnim izazovima, kao i o saradnji u sektorima energetike, turizma i zaštite životne sredine.

Na današem sastanku usvojena je, i zajednička izjava kojom se, između ostalog, definiše da dobrosujsedski odnosi i regionalna saradnja, kroz razmjenu iskustava, ostaju ključni elementi u pogledu potpune regionalne integracije u EU.

Nakon Crne Gore, ulogu domaćina na sljedećem sastanku ministara vanjskih poslova zemalja Jadranske trilaterale preuzela je Hrvatska.

Send this to a friend