Politika

Podrška Crne Gore Makedoniji u ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva  

Državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović, sastao se danas u Skoplju sa državnim sekretarom Ministarstva odbrane Republike Makedonije Draganom Nikolićem kome je poručio da može računati na podršku Crne Gore u ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva.

Ukazujući na značaj razvoja sveukupnih odnosa Crne Gore i Makedonije, Filipović je posebno izrazio pozadovoljstvo saradnjom dvije zemlje na polju odbrane.

“On je naglasio da će Crna Gora, kao članica Alijanse, kroz aktivnu promociju NATO politike “otvorenih vrata“, nastaviti sa punom podrškom zemljama regiona u ostvarivanju njihovih ključnih spoljnopolitičkih ciljeva”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i stavove o budućim koracima bilateralne saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane, kao i o aktuelnim bilateralnim i međunarodnim temama, u cilju zajedničkog doprinosa uspostavljanju dijaloga, kao ključnog alata za dostizanje trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Filipović je informisao sagovornika da će Crna Gora ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende i naglasio spremnost Crne Gore za pružanje pune podrške i Makedoniji na njenom evroatlantskom putu.

!On je ukazao na važnost ostvarene saradnje dvije zemlje na polju odbrane, posebno u oblasti školovanja crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju”, navode u oovm Vladinom resoru.

Državni sekretari ministarstava odbrane dvije zemlje naglasili su značaj povezivanja i saradnje kroz angažman u regionalnim inicijativama, ističući da su one odlična platforma za jačanje međusobnog povjerenja i pronalaženje zajedničkih modaliteta za suočavanje sa aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

S.Đ.

Send this to a friend