Politika

Preokret sa predsjednikom Opštine Danilovgrad razgovarao o putu preko Martinića, gradskom trgu i kružnom toku

Zdravko Đuranović

Zdravko Đuranović ispred Preokreta juče je na sastanku sa predsjednikom Opštine Danilovgrad Aleksandrom Grgurovićem predstavio kako Preokret vidi razvoj grada. Razgovarali su o putu preko Martinića, gradskom Trgu i kružnom toku koji se planira graditi ispred Doma zdravlja i osnovne škole.

Predložili su da glavni ulaz u osnovnu školu bude sa parkinga koji se nalazi između gimnazije i osnovne škole.

“Učenici bi se ukrcavali i iskrcavali iz prevoza isključivo na ovom parkingu odakle bi ulazili u školu. Tako bi ulazak i izlaza učenika iz škole bio bezbjedan, a Opština ne bi morala da gradi skupi kružni tok. Ispred postojećeg glavnog ulaza u školu bi bilo ukinuto parkiranje i zaustavljanje vozila, pri čemu bi se ovaj ulaz mogao koristiti isključivo za pješake jer bi se sav motorni saobraćaj za potrebe učenika usmjerio na pomenuti parking”, objasnio je Đuranović.

Ukoliko se primijeni ovo rješenje Opština, kaže on, ne bi morala graditi kružni tok jer je on planiran najviše zbog bezbjednosti učenika, a pri tome sačuvali bi se stari drvoredi ispred škole.

“Na taj način bi se preko 300.000 eura, koje su namijenje za gradnju kružnog toka, mogle preusmjeriti na unaprjeđenje sportskih i rekreaivnih sadržaja na rijeci Zeti”, navodi Đuranović.

Kako su informisani, predsjednik planira na ovu temu organizovati otvorenu debatu kako bi se našlo najbolje rješenje o čemu će dodatno informisati javnost.

“Ono što nas ohrabruje po pitanju Trga jeste da, kako smo informisani, Opština neće odobriti dalje prekopavanje Trga ali ipak, iako je pokrenuta tužba ka Osnovnom sudu, rukovodstvo Opštine još nije zvanično obustavilo postupak izdavanje dozvole za građevinke radove na Trgu”, kazao je Đuranović.

Osim toga razgovarali su o rješenjima za učestale nestanke struje na širem području Martinića, odlaganju otapada, psima lutalicama, saobraćajnim gužvama u Spužu…

“Insistiramo na rješenjima, na tome da rukovodstvo postiže rezultate, a građani da budu inicijatori i tako čine funkcionere više produktivnim”, poručuje Zdravko Đuranović.

Send this to a friend