Politika

Raonić: Izvjesno da će biti dijalog

Boris Raonić

Predstavnici vlasti i opozicije počeće dijalog u vezi sa rješavanjem političke krize, a dominantna tema biće izborno zakonodavstvo, ocijenio je programski direktor Građanse alijanse, Boris Raonić.

On je kazao da je očigledno da su sve strane prepoznale prostor od zajedničkog interesa za dijalog i u ovoj fazi isključiva retorika je najviše u funkciji poboljšanja startnih pregovaračkih pozicija.

Raonić smatra da je izvjesno da će doći do dijaloga u nekon formi, i da će razgovarati o problemu koji opterećuje cijelo društvo, što je i prepoznato.

“Dominantna tema zbog kojih će početi razgovori je izborno zakonodavstvo, a nakon što se probije taj led i izađe iz rovova, rješavanje i ostalih problema će biti mnogo lakše”, kazao je Raonić agenciji MINA.

On je rekao da svi treba da se zamisle kako je crnogorsko društvo došlo u situaciju da dijalog nije kontinuirani i neprekidni proces, već, kako je kazao, incidenta pojava koje se sjete tek kada se zapadne u ozbiljnu krizu.

Prema Raonićevim riječima, uloga međunarodne zajednice u tim dešavanjima je blagotvorna, jer bez njih izlaz bi mogao biti mnogo lošiji po društvo.

“Dobra vijest je da se premijer Duško Marković izborio i više puta založio za dijalog i pored iskljičive retorike sa druge strane, što će dodatno olakšati međunarodnoj zajednici da sukobljene strane izvede iz pat pozicije”, zaključio je Raonić.

Send this to a friend