Politika

Šahman: Niko nam nije poklonio mandate

Šahman

Portparol Bošnjačke stranke Sead Šahman kazao je za Dan da toj stranci niko nije poklonio mandate, ističući da određeni stavovi i “politički nonsensi” pojedinih “nezavisnih” analitičara i predstavnika političkih partija usmjereni isključivo protiv manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih legitimno izabranih političkih predstavnika nijesu, niti bi trebalo da budu preokupacija ozbiljne političke organizacije.

“Autentično zastupanje interesa Bošnjaka dobili smo na poslednjim parlamentarnim izborima 2016. godine od strane naših sunarodnika. Političkim programom i pristupom ljudima zavrijedili smo mandate, koje nam niko nije poklonio. Kako kroz zakonodavnu, tako i kroz izvršnu vlast, nastojimo da napravimo boljitak i za pripadnike bošnjačkog naroda i za sve druge građane Crne Gore”, rekao je Šahman.

On je dodao da sa njihove strane postoji volja za rješavanje svakog mogućeg problema.

“Neki od tih problema su odavno aktuelni, poput iseljavanja. No, s tim se bore i mnogo snažnije države i sistemi u regionu, Evropi i svijetu. Nepotrebno je takva zbivanja stavljati na teret bilo koje političke organizacije, a ponajmanje na konto Bošnjačke stranke. Način rješavanja takvog problema, koji je svakako prisutan, treba da bude sistemski, sa angažovanošću svih organizacija i pojedinaca koji svojim djelovanjem mogu uticati na pozitivan ishod”, naveo je Šahman.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend