Politika

Smijenjen predsjednik SO Herceg Novi Andrija Radman

Andrija Radman
Predsjednik Skupštine Opštine (SO) Herceg Novi iz redova Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Radman smijenjen je danas na prijedlog jedne trećine odbornika opozicije na vanrednom zasjedanju Skupštine opštine, prenosi Radio Jadran.
Radman je insistirao na svojoj smjeni, a opozicija na amandmanu pravdajući se da ako smjene Radmana neće moći da usvoje budžet na odloženoj sjednici u 15.30 sati i da ustvari neće imati ko ni da saziva druge sjednice.

Nakon četvrte pauze koju je tražila opozcija, ipak, je izglasano nepovjerenje Radmanu sa 19 glasova za, 12 protiv i jednim uzdržanim.

Sa sjednice (Foto: radio Jadran)

Prije toga Radman se sa govornice obratio odbornicima i zahvalio im na predanom radu protekle dvije godine, bez obzira i na netolerantne diskusije.

Kako je kazao nakon sjednice, njegova smjena ne znači da je grad ostao bez budžeta, ali jeste Skupština bez predsjednika.

“Tako je odlučila većina. Opozicija je ispala malo neuka. Trudio sam se da budem tolerantan i da ih protekle dvije godine upućujem na ono što je zakon, Statut i Poslovnik. Trebalo je da razmišljaju koga će izabrati za predsjednika kada su podnijeli inicijativu za moju smjenu. Oni sada snose odgovornost za sve dalje postupke. Ovo što su danas pokušali  samo su pokušali da se opravdaju pred javnosti i prikriju svoju neznavenost”, konstatovao je on, a na optužbe opozcije da je opstruirao sjednicu ponovio je da je opozicija trebalo da misli ranije kako će voditi Skupštinu kada njega razrješe, a ne da misle samo kako će politički profitirati

Send this to a friend