Politika

Stranka Angele Merkel za unapređenje saradnje sa CG

Njemačka Hrišćansko demokratska unija iz pokrajine Saska – Anhalt, na čijem je čelu kancelarka Angela Merkel, spremna je da nastavi unapređenje saradnje sa Crnom Gorom, posebno u dijelu korištenja evropskih fondova, saradnje malih i srednjih preduzeća, energetike i životne sredine. To je saopšteno tokom sastanka predstavnika njemačke stranke sa crnogorskim ministrom evropskih poslova Aleksandrom Andrijom Pejovićem u Podgorici.

Pejović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva za evropske poslove, informisao sagovornike o političkoj situaciji u zemlji i tekućim i planiranim aktivnostima u procesu pristupanja EU.

„On je ukazao na značaj kako bilateralne podrške koju je Njemačka pružila Crnoj Gori u više pregovaračkih poglavlja, tako i podrške koja se ostvaruje u okviru Berlinskog procesa i koja doprinosi kvalitetnijem i efikasnijem sprovođenju obaveza i intenziviranju procesa pristupanja EU“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici Pejovića su čestitali na napretku Crne Gore ostvarenom u pristupanju NATO-u i prenijeli punu podršku Njemačke u procesu pristupanja EU istakavši da će u narednom periodu nastaviti s nesmanjenom ekspertskom podrškom u cilju što kvalitetnijeg i efikasnijeg ispunjavanja obaveza iz pregovaračkih poglavlja.

Send this to a friend