Politika

Vlada imala odličnu saradnju sa Anom Janković

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Austrije u Crnoj Gori Anu Janković.

Abazović je istakao da je Vlada imala odličnu saradnju sa Janković, konstatujući da su odnosi dvije zemlje na svim nivoima izvanredni.

“U tom smislu, potpredsjednik je iskoristio priliku da se još jednom zahvali Republici Austriji i Janković na konstantom pružanju podrške Crnoj Gori na integracionom putu ka EU”, saopšteno je iz Vlade.

Abazović je naveo da Austrija daje značajan doprinos i u podizanju svijesti kod ostalih članica EU o važnosti snaženja politike proširenja, te istakao da Crna Gora cijeni to što zvanični Beč aktivno podržava vanjskopolitički kurs Crne Gore i vrednuje njen napredak u reformama i postizanju regionalne stabilnosti i kooperativnosti na Zapadnom Balkanu.

Konstatujući odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju u svim oblastima, ambasadorka Austrije Ana Janković se zahvalila na gostoprimstvu i prijateljskoj saradnji koju je imala tokom svoje misije u Crnoj Gori.

Send this to a friend