Eurobasket 2017

Pajović za CdM: Kroz reket do pobjede nad Letoncima

foto: aba-liga.com

Crna Gora ima šansu u osmini finala Eurobasketa bez obzira na to što su Letonci pokazali veliki kvalitet u dosadašnjem dijelu šampionata, kaže za CdM Gavrilo Pajović.

Legendarni košarkaš Budućnosti zadovoljan je kako su naši momci odradili prvu fazu i rutinski se plasirali u eliminacioni dio prvenstva. Duel sa Španijom je zaboravljen, a samo su uvodnih 10 minuta protiv Hrvata nakon toga pokvarili utisak odličnog šampionata.

“Cilj je ostvaren plasman u osminu finala, ostvarili smo očekivane pobjede protiv Češke, Mađarske i Rumunije i ono što je najvažnije je da smo iz utakmice u utakmicu dizali formu. Ako izuzmemo tih prvih deset minuta meča sa Hrvatskom napredak, nakon loše partije protiv fenomenalne Španije, je očigledan, ima još prostora za napredak i siguran sam da ćemo imati šta da pokažemo i u osmini finala.” – kaže Pajović za CdM.

Letonci su u prvoj fazi Eurobasketa pokazali da igraju izuzetnu košarku. Ono što se posebno ističe je brzina realizacije napada i činjenica da vrlo često igraju u petorci koja šutira iz svih pozicija. Statistički Porzingis se ističe sa 22,4 poena i 5,6 skokova. Košarkaš Njujorka radi odlične stvari u oba pravca, a nevjerovatna pokretljivost za tu visinu predstavljaće problem i našim centrima. Nije neki reper, ali Porzingis i Vučević samo su se jednom sastali prošle sezone (po jedan meč dva tima su preskočili zbog povreda) Letonac je bio uspješniji u tom meču, dao je 12 poena uz 2/2 šut za tri poena.

foto: fiba.com

Ipak daleko od toga da je Kristaps jedini kvalitet u letonskom timu. Tima recimo ima prosjek od 14 poena, 6,6 skokova i 3,6 asistencija. Davis Bertrans takođe po meču ubaca 14 poena uz 3,5 skokova. Janis Strelnieks je prvi asistent, protiv Turske nije igrao, ali biće spreman za Crnu Goru. Tu su i Blums, drugi Bertans, Mejers, mnogo prijetnji po naš koš. To smatra i Pajović.

“Naša reprezentacija ima šansu da igra protiv Letonije iako su oni pokazali sjajnu košarku u dosadašnjem toku šampionata. Moraćemo odbranom da im pariramo i da zatvorimo šut spolja, braća Bertrans, Blums, Tima i taj fenomenalni Porzingis pucaju sjajno i moramo da ih usporimo.” – vjeruje Pajović koji ima i ideju kako da igramo u napadu.

“Rekao bih da je naša šansa da probamo odmah na startu ranoj fazi meča da ih preko Dubljevića i Vučevića napadamo kroz reket i eventualno uvedemo u problem sa faulovima, što bi nam olakšalo da igramo u nastavku meča. U svakom slučaju možemo bolje i mislim da imamo šansu da napredujemo.”

foto: fiba.com

Za sportskog direktora Budućnosti Španci su dosada ostavili najbolji utisak, međutim još nekoliko reprezentacija može da napada medalje.

“Španci su bez sumnje prvi favoriti, odigrali su odlično prvi dio prvenstva i činjenica da su braća Gasol i Navaro stigli na ovaj šampionat jasno pokazuje da na zalasku karijere žele da dođu do nove medalje. Srbija igra odlično i bez obzira na izostanak velikog broja igrača, opet su kandidati za odličje. Slovenija je prijatno iznenađenje. Istina očekivalo se da će igrati dobro, ali ono što su pod Kokoškovim pokazali je fascinantno odigrali su sjajno grupnu fazu. Litvanci su nakon startnog poraza, napredovali iz meča u meč i svakako da su među konkurentima. Francuzi imaju takav tim da bez obzira na dosadašnja blijeda izdanja svakog mogu da pobijede u eliminacionoj fazi.” – zaključio je Pajović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ako ne prođemo treba ukinut Košarku u CG?

Kekac
Gost
Kekac

Zipa mrvu da ne utekne, pusti filozofiju

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

Pobjedjujemo ali sto posto.Nesto se desilo,imamo energiju i timsku igru.Krenulo nas je i ko.zna dje cemo.se zaustavit.Bice ovo odlicno sve.Ajmo Crnogorci u pobjedu.E viva.

Tomo.D
Gost
Tomo.D

Dvades lagano za Letoniju.Nije mi milo ali je tako.Dosta je i ovo.

Crna Gora mora
Gost
Crna Gora mora

E ako dobijemo sa Dubjevicem kao pomocnikom Tanjevicu i Pavlicevicem udarnom iglom ja o kosarci ne znam nista.

Cvrle
Gost
Cvrle

Jeli moguce da se nadamo pobjedi?Ljudi moji bice 30 za Letonce a ovi nasi dunsteri se vratiti kao heroji jer su coce ostvarili najveci uspjeh dobivsi Madjare,Cehe i Rumune.A dobice ih Teodo svakog redom.

Mare
Gost
Mare

Ma nema sanse Letonci su predobri.

Kurir
Gost
Kurir

Ha ha ha ha

Send this to a friend