Fudbal

Bokelj u zoni ispadanja, pojačanja su neophodna

Neuspješna jesen Bokelja, Kotorani su polusezonu završili u zoni ispadanja, na desetom mjestu, bez pobjede na posljednjih devet utakmica u prvenstvu.

Na slabu formu u šampionatu nadovezala se i eliminacija iz Kupa tim Slobodana Draškovića ispao je u dvomeču četvrtfinala od Rudara. Uvertira za proljeće daleko je od poželjne, s tim što strateg „plavo-bijelih” vjeruje u bolje sjutra.

“Ne mogu biti zadovoljan, iza nas je zabrinjavajuća polusezona. Ljetos, nakon nastupa u Evropi, napravili smo tim koji može da ispuni ambicije kluba. Pokazalo se to na startu prvenstva kada smo savladali Rudar, pa igrali neriješeno protiv Budućnosti u Kotoru. Nakon sedam kola bili smo dobro kotirani. Ali, problemi počinju u drugom dijelu šampionata kada su nas stigle povrede i kartoni. Nijesam mogao da računam na nekoliko prvotimaca, a falilo je nam je i sreće. Platili smo danak kratkoj klupi, mada mislim da smo po igri zaslužili nekoliko bodova više od trenutnih 14. Bilo je naravno i naših kardinalnih grešaka poslije kojih smo ispustili neke pobjede. Pred nama je težak posao tokom zime, ali iskreno se nadam da ćemo dobro obaviti prelazni rok i na proljeće biti daleko uspješniji. Vjerujem da ćemo sačuvati prvoligaški status”, rekao je Drašković.

Na konferenciji nakon poraza od Budućnosti pod Goricom, u posljednjem kolu polusezone, kormilar Bokelja nagovijestio je da će biti promjena u ekipi možda i na klupi, ali u igračkom kadru sigurno.

On je u međuvremenu nastavio da radi posao, a neki fudbaleri već su napustili tim.

“Ponudio sam čelnicima kluba da odem, da umjesto mene dođe neko drugi. To je „ bila moja moralna obaveza nakon što smo napravili dug niz bez pobjede. Ipak, ljudi iz rukovodstva dali su mi podršku. Sagledali smo situaciju i shvatili da u okolnostima u kojima smo se našli ekipa nije mogla da se nosi sa problemima ističe Drašković koji dodaje:

“Krenuli smo u sređivanje tima za proljeće. Vučinić i Avramović su dobili ispisnice, a Todorović odlazi u inostranstvo. To nas je dodatno oslabilo, ali vjerujem da ćemo pronaći kvalitetne igrače koji nam fale. Uz dobar rad tokom pripremnog perioda, očekujem da u dobrom raspoloženju dočekamo drugi dio prvenstva”, dodaje šef struke Kotorana.

Januarski prelazni rok je specifičan, nije lako angažovati pojačanja u pravom smislu riječi. Drašković se već sada suočava sa tim stvarima.

“Razgovaramo sa igračima, ali uglavnom gotovo svi čekaju angažman u inostranstvu. Trenutno ne mogu da odgovore na našu ponudu. Slično je i sa igračima iz inostranstva. Nije lako, ali trudimo se. Nadam se da ćemo nadomjestiti deficitarne pozicije u timu i na proljeće biti jači nego jesenas”, zaključio je Drašković.

Send this to a friend