Fudbal

Brnović bi volio 4:3, Pamić kaže da je Budućnost bolja

foto: OFK Titograd

Gradski derbi. Utakmica za prvo mjesto. Drugoplasirani tim protiv lidera. Debi Branka Brnovića. Bivši selektor Crne Gore protiv harizmatičnog hrvatskog stručnjaka.

Sve oči fudbalske javnosti će biti uperene u meč Budućnost OFK Titograd (subota, 16.00, Arena sport 2) u okviru 12. kola Telekom 1. CFL.

“Jeste debi, ali za mene je utakmica kao svaka druga. Bio sam neiskusan kada sam kao selektor Crne Gore debitovao protiv Engleske. Od tada je prošlo dosta vremena, stariji sam, iskusniji…”, rekao je 51-godišnji Brnović, koji će napasti prvo mjesto, ali…

“Bilo bi lijepo da pobijedimo i preuzmemo lidersku poziciju. Međutim, volio bih da bude što više publike, jer je to jedan od ciljeva. A cilj je i da na kraju budemo prvi”, dodao je novi trener “plavih”, koji ne može da računa na Stefana Milića (kartoni), Miloša Mijića i Vladana Adžića (povrede).

Budućnost još nije pronašla igru, ali ni realizaciju. Popularni Brna je sa ekipom tokom reprezentativne pauze radio u Međugorju, a jedan dan su proveli u Mostaru kako bi odigrali prijateljski meč sa Zrinjskim (1:1).

“Od igrača Budućnosti se traži da budu najbolji. To je razumljivo, kao što je razumljivo da ne može bilo ko da nosi dres Budućnosti. Od fudbalera zahtijevam da uživaju na svakom treningu i utakmici”, poručio je Brnović, a onda se osvrnuo na utakmicu sa liderom OFK Titogradom.

“Sve što su uradili do sada je za poštovanje. Mislim da će igrati zatvoreno, ali na nama je da pronađemo put do mreže. Volio bih da bude golova. Više bih prihvatio da bude 4:3, nego 1:0 za nas”, jasan je Brnović, što dovoljno govori o njegovoj orjentaciji.

OFK Titograd Igora Pamića je čvrst, zna da igra na rezultat, ali popularni Paminjo lopticu favorita prebacuje u komšijsko dvorište.

“Budućnost je u boljem ritmu, to sugerišu rezultati. Međutim, prvi smo, ali ne znam da li ćemo biti nakon derbija. Prihvatamo da Budućnost ima bolje igrače, da su tradicionalno bolji klub, ali to će morati da dokažu na terenu”, poručio je 48-godišnji Pamić, koji ne može da računa na povrijeđene defanzivce Balšu Banovića i Hrvoja Bukvića.

“Ne potcjenjujemo nikoga, ali i dalje smo lideri i to treba da se poštuje. Ulazimo u ovaj derbi, derbi Podgorice, derbi za lidersku poziciju, da se borimo, nadigravamo i pokažemo da smo sa razlogom ostvarili rezultate”, jasan je Pamić.

Send this to a friend