Fudbal Sutjeska potvrdila da može i do preokreta

Brza reakcija rezultirala pobjedom

foto: fscg.me

Tek u petom prvenstvenom meču prvi put se zatresla mreža Giljenovog gola, ali već u trećem minutu možda je i bilo onih koji su pomislili da slijedi prvi ovojesenji poraz Sutjeske. No, jedva punoljetni Nikola Janjić vrlo brzo je razuvjerio sve one kojima se učinjelo da je umor stigao izabranike Milije Savovića. Postigao je sjajna dva pogotka, pa kasnije umalo i treći.

Iskra je pružila odličan otpor, ali Nikšićani su stvorili toliko prilika da su zaslužili ubjedljiviju pobjedu od 3:1, a na konačan ishod se čekalo gotovo do kraja meča, kada smo viđeli novu majstoriju Boža Markovića.

Da prije dvije večeri ništa nije viđeno do ta tri pogotka Janjića i Markovića, kao i fenomenalne asistencije Marka Vučića, vrijeđelo je platiti kartu desetostruko. Bila je to fudbalska predstava kakve se, nažalost, rijetko viđaju na domaćim terenima – sa prelijepim pogocima, igranjem petom, driblinzima…

Zadovoljni su svi napustili stadion kraj Bistrice, osim tima iz Danilovgrada, mada je šef stručnog štaba Srđan Nikić priznao da je zadovoljan igrom svojih prvotimaca, te da je domaćin zasluženo slavio.

„Plavo-bijeli“ su nakon petog meča ponovo osamljeni na vrhu tabele, sa 15 bodova i gol razlikom 11:1.

Takav učinak trebao bi da im uliva samopouzdanje pred teško gostovnje u Tuzima, a Dečić će im ove godine, već je izvjesno, biti konkurent.

“Moramo biti zadovoljni, jer za nama je pet mečeva i pet pobjeda. Iskra je došla da se nadigrava, ali mislim da smo zaslužili trijumf. Poveo je protivnik, to nam se do sada nije dešavalo, ali smo dobro i brzo odreagovali, što me posebno raduje. Stvorili smo mnogo lijepih prilika, mogli i ubjedljivije slaviti, ali i Iskra se dokazala kao kvalitetan rival. Ne smijemo zanemariti da su u jednom kraćem periodu djelovali i nadmoćnije, pa možda mogli i izjednačiti… No, niz je nastavljen i to je najvažnije”, bio je skroman nakon meča s Danilovgrađanima trener Sutjeske Milija Savović.

Junak meča, vodeći na listi strijelaca (sa četiri pogotka) Nikola Janjić blistao je u tom susretu. Upisao je dva pogotka, pokazao se kao majstor u ubacivanju lopte iz ugla, mladić koji se ne boji duela, koji vjeruje u sebe i svoj tim do posljednjeg sudijskog zvižduka.

I on je bio zadovoljan nakon pete uzastopne pobjede, ali je kazao da već razmišlja samo o derbiju u Tuzima.

“Važni su nam ovi bodovi, tim prije što se vidjelo da smo, nakon četiri prvenstvena trijumfa, opuštenije ušli u meč. Iskra ima kvalitet, iskusne pojedince i to su odmah kaznili, ali vratili smo se na vrijeme, preokrenuli i na kraju rutinski priveli kraju utakmicu. Sad još da Dečić pripišemo ovom nizu, pa slijedi pauza na koju ćemo, nadam se, poći s maksimalnim učinkom. Naš naredni rival ima odličan sastav, u napadu su pogotovo opasni i vjerujem da će to biti otvorena i vrlo zanimljiva borba tokom svih 90 minuta”, rekao je napadač Sutjeske Janjić.

Send this to a friend