Fudbal 1.CFL

Budućnost april rezervisala za slavlje

April je rezervisan za šampionsko slavlje Budućnosti pitanje je samo još koliko utakmica će biti dovoljno lideru da teoretski odbrani titulu.

U najboljem slučaju sve može da bude gotovo naredne sedmice, možda čak i u srijedu ukoliko “plavi” večeras pod Goricom (18 h) savladaju Zetu, a potom u vanrednom kolu dobiju Dečić.

Kako god od jesenas je jasno da će Podgoričani postati prvi domaći klub sa pet šampionskih trofeja.

Dileme tek nema na “plus” 22 u odnosu na najbližeg pratioca…

“Matematika je matematika, ne treba da budemo nestrpljivi. Titula će se desiti prije ili kasnije. Bitno je da mi utakmicu protiv Zete odradimo na najbolji način i da odigramo dobro, jer nijesmo dugo bili na okupu. Međutim, to ne može da nas poremeti, jer vjerujem da će 11 igrača koji istrče pod Goricom pružiti kvalitetnu partiju i upisati novu pobjedu”, rekao je trener Mladen Milinković.

Na najvećem stadionu igra se derbi, u pravom smislu riječi, bez obzira što Golubovčani dugo ne mogu da pariraju Budućnosti u borbi za prvo mjesto.

Rivalitet je ostao i obično su to utakmice drugačije od ostalih.

“Zeta je neugodan protivnik, utakmica sa tom ekipom je u prošlosti donosila veliki rivalitet, a i dan-danas je tako. Dobili smo prethodna tri međusobna duela, ali nije bilo lako. Zeta ima kvalitet, ali vjerujemo u sebe”, jasan je Milinković.

Budućnost je u seriji od 23 uzastopna meča bez poraza u ligi. Pomjerila je sopstveni rekord, ali ne želi na tome da stane.

“Želimo da nastavimo naš niz i da što prije potvrdimo titulu. Pauza nam je dobrodošla jer smo se odmorili i napunili baterije za samu završnicu. Nijesmo bili kompletni, radili smo sa 14 15 igrača, ali smo priključivali omladince, tako da smo vježbali neometano. Kompletirali smo se i što se tiče povreda, mada se na posljednjim treninzima par fudbalera požalilo na neke sitnije smetnje. Vidjećemo ko će biti u startnoj postavi”, poručio je Milinković.

Zeta želi da odgodi šampionsku promociju Budućnosti, ali prije svega da popravi utisak koji je ostavila od starta druge polusezone.

“Vukovi” nijesu blistali, nalaze se na sedmoj poziciji, a to nije mjesto koje ih zadovoljava.

“Naš cilj je plasman u Evropu i moramo što prije da vratimo priključak za vodećima. Poštujemo Budućnost, rezultati koje su ostvarili ove sezone govore o tome kakav kvalitet posjeduju i koliko su dominantni. Ne plašimo se, ipak, nikoga i siguran sam da možemo da im se suprotstavimo”, poručio je kapiten
Goran Milojko.

Kakvu će taktiku izabrati Zeta za duel na najvećem crnogorskom stadionu?

“Sigurno se nećemo braniti. Imamo igrače koji mogu da naprave probleme odbrani Budućnosti. Želimo otvorenu borbu sa domaćinom i nadam se dobroj utakmici. Zeta se neće povlačiti, želimo pobjedu protiv lidera”, dodao je Milojko.

Send this to a friend