Fudbal

Cetinjani oslabljeni, ali silno motivisani

Lovćen već 11 mečeva ne zna za trijumf, Rudar ima samo jednu pobjedu u posljednjih 11 kola. Cetinjani su prije tri dana slavili u Kupu, pa u dobrom raspoloženju očekuju duel sa Rudarom.

“Nalazimo se u nezavidnoj poziciji. Ne znamo za pobjedu skoro tri mjeseca i svakako da sve to utiče. Dobro je da smo u Kupu napravili prvi korak ka polufinalu, a ta pobjeda je i popravila raspoloženje i pratila poljuljano samopouzdanje”, kaže golman Mićo Perović.

Rudar je ipak ekipakojanije za potcjenjivanje i vađenje, ali u Lovćenu ne razmišljaju o kiksu.

“Očekuje nas utakmica protiv Rudara, koji se takođe muči u posljednje vrijeme. Ipak, smatram da trenutna pozicija ne odslikava realnu situaciju i ne pokazuje njihov pravi kvalitet. Mi ćemo biti oslabljeni, ali spremni da pružimo maksimum. Smatram da smo kadri da pobijedimo, a nadam se da ćemo biti na visini zadatka i da ćemo velikom željom uspjeti da prekinemo negativan niz u prvenstvu”, dodao je Perović, koji je blistao u posljednjih nekoliko kola na golu Lovćena.

Popraviti brojke

Rudar je pred početak nove sezone istakao evropske ambicije, ali za sada ima slabe brojke tek dvije pobjede nakon 14 kola, uz svega osam datih golova.

Nemaju Pljevljaci, doduše, ni mnogo poraza svega tri, kao i ekipe iz vrha Sutjeska, Zeta i Budućnost, ali slab učinak u napadu debelo usporava četu Edisa Mulalića.

Tim sa sjevera nalazi se u opasnoj zoni, ali ima šansu da popravi statistiku upravo protiv konkurenta koji je za jedno mjesto slabije plasiran.

“Da sam zadovoljan nijesam, ali ne mogu da kažem da nemamo igru. Stvaramo prilike, probijamo po bokovima, ne igramo loše u odbrani, ali sve to pada u vodu kada ne možemo da postignemo gol. Vidio sam da se Lovćen probudio i pobjedom nad Mornarom napravio odličnu uvertiru pred ovu utakmicu, ali mi u Podgoricu idemo sa željom da osvojimo bodove. Ne zavaravamo se mnogo da do kraja jesenjeg dijela prvenstva možemo da napravimo čudo, ali cilj nam je da sakupimo što više bodova, da se pregrupišemo u prelaznom roku i da pokušamo na proljeće da ispravljamo jesenje greške. Pred meč su svi trenirali, osim Bošnj aka koji se žalio na bol u zadnjoj loži, ali vidjećemo da li će i on biti u konkurencij i z a ovu utakmicu. Izuzetno cijenim ekipu Lovćena koja igra borbeno i hrabro, a nadam se da ćemo se i mi njima suprotstaviti na takav način”, rekao je Mulalić.

Send this to a friend