Fudbal

Legija Crnogoraca predvodi “brđane”

Asmir Kajević (bijeli dres)

Šest Crnogoraca ove sezone nosi dres Čukaričkog, a u najboljoj formi je definitivno Asmir Kajević. Naš nekadašnji mladi reprezentativac je na Banovom brdu preuzeo dirigentsku palicu, a tim Nenada Lalatovića za sada funkcioniše kao sjajan okrestar.

To govore i uvodni rezulatati Čuke u proljećnjem dijelu prvenstva Kajević je nedavno jedinim pogotkom na utakmici donio trijumf nad Napretkom (1:0), a u preokretu nad Javorom (2:1) je takođe bio jedan od boljih, plus je upisao asistenciju.

“Nijesam mnogo razmišljao kada je stigao poziv od Čukaričkog. Znao sam da se radi o stabilnom i dobrom klubu. Nijesam pogriješio, a vjerujem da će se to dokazati u skorijoj budućnosti”, rekao je kreativni vezista koji je 9. juna prošle godine stigao u Čuku.

Prvi dio sezone nije bio idealan, što govori i podatak da su fudbaleri koje je tada prevodio Gordan Petrić sakupili svega 20 bodova na 21 meč. Ali, tokom pauze uprava kluba se odlučila za mnoge kadrovske promjene stigao je Lalatović, koji je tokom priprema na Kipru “zategao” sve linije tima. Sada ide sve po planu i Čukarički bi trebalo da “upeca” plej-of poziciju.

“Radili smo kvalitetno na pripremama, to se već odražava. Što se mene tiče takođe sam radio naporno i osjećam se odlično, spremno… Nadam se da ćemo svi nastaviti sa ovakvim partijama. Dosadašnji gol i asistencije mi puno znače”, poručio je rođeni Rožajac koji je imao riječi hvale za novog trenera:

“Dolaskom Lalatovića ekipa je dobila dosta na ofanzivnosti i agresivnosti. Voli napadački fudbal i ima ogromnu energiju. Uz njega napreedovali smo na psihološkom planu”.

Pored Kajevića od ranije su tu Dušan Lagator, Darko Bulatović i Staniša Mandić, a legiju Crnogoraca u Čukaričkom su tokom zime proširili bivši štoper Mladosti Boris Kopitović i eks mladi reprezentativac Darko Zorić.

“Svi se družimo. Mnogo je lijepo i sve je lakše kada imate zemljake u klubu. Zaista su svi odlični, prije svega sjajni momci”.

Čukarički je trenutno deseti na tabeli, a zona plej-ofa je daleko četiri boda. Apostrof je stavljen i na Kup ekipa sa Banovog brda će u četvrtfinalu igrati sa Slobodom iz Užica. Kajević ne krije da se sanja trofej osvojen u sezoni 2014/15.

“Ako nastavimo u ovom ritmu siguran sam da ćemo ispuniti cilj i ući u plej-of. Takođe, gledamo i na drugo takmičenje želim da osvojim Kup sa Čukaričkim”, poručio je nekadašnji fudbaler Ibra, BSK Borče i švajcarskog Ciriha i kratko se osvrnuo na lične planove:

“Sada sam potpuno fokusiran na Čukarički. Vidjećemo kako će se završiti ova sezona u kojoj gajim mnogo optimizma”, zaključio je Kajević.

Send this to a friend