Fudbal Argentincu MVP priznanje

Dibala najbolji igrač sezone

Dibala, foto: Juventus

Priznanje za najboljeg igrača sezone u Serije A ide u ruke napadača Juventusa Paula Dibale.

Argentinac je u novoj šampionskoj kampanji “Stare dame” dao upečatljiv doprinos – dao je 11 i namjestio isto toliko golova.

“Mjerenje učinkovitosti zasnovano je na oficijelnim statističkim podacima lige, koji na kraju predstavljaju objektivan kriterijum za izbor najboljih. Uspjeli smo da nastavimo prvenstvo sa velikom odlučnošću koja nam je pomogla da prebrodimo sve poteškoće. Bila je ovo nesvakidašnja sezona, sa tijesnim rasporedom na kraju, ali fudbaleri su konstantno demonstrirali svoj talenat uveličavajući naše takmičenje iz utakmice u utakmicu”, obrazložio je odluku Serije A izvršni direktor takmičenja Luiđi de Sjervo.

Juventus je imao još laureata pošto je najboljim golmanom proglašen Vojćeh Ščensni, a teoretski Bjankoneri mogu da se pohvale i najboljim mladim igračem Dejanom Kuluševskim koji je sezonu proveo na pozajmici u Parmi.

Najkvalitetniji defanzivac je Stefan de Fraj iz Intera, Alehandru Papuu Gomesu pripalo je zvanje najboljeg veziste, a nije bilo dileme ko će biti najbolji – u pitanju je Ćiro Imobile, Zlatna Kopačka Evrope iz redova Lacija.

Send this to a friend