Fudbal

Došao sam zbog Evrope

foto: Iva Mandić

“Vukovi” oštre zube, a plijen je Evropa! Novi (stari) trener Zete Dušan Vlaisavljević je juče na Trešnjici obavio prozivku, a onda i krenuo sa radom pred drugi dio sezone koji počinje 21. februara.

Od maja, do kraja prvenstva 2014/15, Golubovčane je predvodio upravo Vlaisavljević. Zeta se tada borila za opstanak, nekadašnji selektor mlade reprezentacije je ispunio zadatak, a tim je igrao napadački fudbal. Slično se očekuje i sada, s tim što su ambicije mnogo veće.

“Priželjkujem da igramo kao tada. Normalno, sada je drugačija situacija, borićemo se za Evropu i vjerujem da ćemo igrati lijepo, uz dosta šansi i postignutih golova. Evropa je glavni cilj zbog toga sam i došao”, počeo je Vlaisavljević koji je na klupi naslijedio Dejana Vukićevića.

Uvodni dio pripremnog ciklusa Zeta će odraditi u svom dvorištu, a onda će se u zavisnosti od vremenskih uslova preseliti u najjužniji grad Crne Gore.

“Trebalo bi da odemo u Ulcinj početkom februara, ali to možda bude i ranije. Ovo su teški uslovi za igrače, vjerovatno i najteži. Tereni su smrznuti, hladno je sve u svemu bolje je raditi na primorju”, rekao je Vlaisavljević.

Dok je bio bez angažmana, 55-godišnji stručnjak je pomno pratio utakmice crnogorskog šampionata, tako da je dobro upoznat kako sa Zetom, tako i sa svim konkurentima…

“Budućnost je obezbijedila prvo mjesto, tako i da sve dobijemo do kraja teško ih možemo ugroziti. Mladost je malo odmakla, ali nije nedostižna, tako da zavisi sve od nas. Jurićemo treće, ili drugo mjesto”, jasan je nekadašnji strateg Grblja i Petrovca.

Zeta je prvi dio prvenstva zaključila na šestom mjestu sa 25 bodova, svega tri manje od Dečića koji pliva u evropskoj vodi. Međutim, “vukovima” je i Trešnjica predstavljala veliki problem, jer su zbog promjene podloge na terenu sve mečeve igrali praktično kao gosti.

“Očekujem da ćemo nastavak prvenstva otvoriti na Trešnjici. Po rasporedu igramo protiv Budućnosti kod kuće i zaista vjerujem da će to biti na našem terenu”, zaključio je Vlaisavljević.

Otišao Krkotić, (ne)moguće ga je zamijeniti

Pet igrača je napustilo Zetu tokom pauze u šampionatu, a najzvučnija vijest je svakako odlazak Miloša Krkotića. Nekadašnji reprezentativac Crne Gore je u prvom dijelu prvenstva bio najbolji igrač “vukova”, među boljima u cijeloj ligi, ali proljeće će vjerovatno dočekati u inostranstvu…

“Krkotić, Bruno Paiva, Šaleta Kordić, Stevan Živković i Deni Pavlović su napustili klub. Biće teško nadmojestiti Milošev odlazak, ali opredijelili smo se za neka pojačanja i vjerujem da ćemo ih angažovati”, rekao je sporstki direkto Zete Jugoslav Lambulić.

Na jučerašnjem treningu je bilo 19 fudbalera, a nedostajao je reprezentativni čuvar mreže Mladen Božović, te krilni ofanzivac Luka Klikovac.

Send this to a friend