Fudbal

Duel prvog i posljednjeg u Tuzima

foto: OFK Titograd

OFK Titograd i Mornar dva tima sa potpuno različitim ambicijama očekuju i današnji meč u Tuzima. Lider prvoligaškog karavana, ekipa sa Starog aerodroma gostuje Mornaru, koji je na začelju, pa je jasno da jedni žele nastavak ideala, a drugi izlazak iz krize…

“Naravno, favoriti smo i tu ulogu kao i uvijek do sada prihvatamo. Ipak, nema opuštanja. Mornar može i umije da zaprijeti, a mi mu ne smijemo pružiti priliku. Moramo da budemo disciplinovani, odgovorni i konkretni”, potpuno jasan bio je Igor Pamić, šef stručnog štaba OFK Titograd.

Fudbaleri OFK Titograd jedini su neporaženi u ligi, a osim toga primili su samo jedan gol na šest utakmica, pa se time nametnuli kao lider državnog šampionata. S druge strane, Mornar se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli, primio je 12, a postigao četiri gola i nema nijednu pobjedu.

“Pokušaćemo da preuzmemo inicijativu i da Mornaru pružimo što manje prostora za djelovanje, kako bi i ovu utakmicu priveli u našu korist”, dodao je Igor Pamić.

Mornar je uspio da iznenadi Sutjesku, da zaustavi Rudar, ali je fenjeraš sa dva boda. Barani nijesu mogli da ostvare nijedan trijumf u dosadašnjem dijelu, mada na nekim mečevima nijesu bili ni miljenici sreće. Nakon promjene trenera i velikog rada tokom pauze u šampionatu, Mornar bez straha očekuje duel sa liderom.

“Svjesni smo da nijesmo u poziciji da prijetimo bilo kome, a posebno ne OFK Titograd, koji je lider i jedna od ekipa koja ima najveće ambicije u ligi. Međutim, za nas je najvažnije da prekinemo loš niz, da najavimo izlaz iz rezultatske krize i dokažemo da zaslužujemo bolji plasman”, kazao je Dejan Jovančov, napadač Mornara.

Naravno, u timu sa ,,Topolice svjesni su da ih čeka težak posao.

“OFK Titograd je od starta sezone na visokom nivou, tako da iz meča u meč djeluje sve bolje. Međutim, moramo se fokusirati na sebe i svoju igru i nastojati da ostavimo što bolji utisak”, naglasio je Jovančov.

Send this to a friend