Fudbal Mesi ili Levandovski:

Duel titana na praznom La Lužu

Divni La Luž, sunčani Portugal i timovi zbog kojih se fudbal voli. Neće večeras biti navijača na stadionu u Lisabonu, ali podrhtavaće cijela Evropa… Kucnuo je čas za superderbi F8 turnira Lige šampiona, za okršaj velikana, za sudar jedina dva preostala prvaka Evrope u eliti ove sezone.

Utakmica za uživanje i borba za polufinale Barselona ili Bajern Minhen? Ko prođe do kraja će braniti čast bivših prvaka Starog kontinenta, jer svi ostali jure prvu radost u najvećem evropskom takmičenju.

Osim magije Lionela Mesija, malo toga je Barsa ove sezone ponudila zaljubljenicima u fudbal uostalom ukoliko ne trijumfuje u Ligi šampiona, poslije mnogo godina završiće sezonu bez trofeja. Ipak, Barsa je Barsa i od katalonskog giganta se uvijek očekuje da ide do kraja. Potvrđuju to i riječi Antoana Grizmana, napadača “blaugrane”.

“Svi smo se spremili kao da u Lisabonu ostajemo do 23. avgusta, kao da ćemo tog dana igrati finale. Čak sam donio i svoj PlayStation”, našalio se svjetski šampion iz Rusije 2018.

Naravno, svi u Barseloni su svjesni koliko težak rival ih večeras očekuje…
“Znamo da će biti teško, svjesni smo svega. Ali očekujem odličan meč. Radujemo se okršaju sa Bajernom, pripremali smo se taktički za njega i smatramo da smo spremni”, dodao je Grizman.

I dok Barselona nije blistala ove sezone, Bajern je potpuno drugačija priča. Od kada je Hansi Flik zamijeno
Nika Kovača, Bavarci podsjećaju na mašineriju koja je 2013. pokorila Evropu. Bez poraza su “cijelu vječnost”, a u osmini finala “poigrali” su se Čelsijem (7:1 ukupno).

Sada, ipak, očekuju najteži meč u sezoni i to ne samo zbog Lionela Mesija.

“Nećemo se fokusirati samo na njega, već na svakog igrača”, jasan je Flik. “Očekuje nas veliki rival, ali za ovaj duel ćemo se spremati kao i za bilo koji drugi. Želimo da opet pokažemo svoju snagu, da budemo na sto odsto koncentracije i da iskažemo sve kvalitete koje imamo.”

Slično razmišljaju i njegovi igrači…

“Mesija jedino možemo da zaustavimo timskom igrom”, poručio je Leon Gorecka. “Mislim da smo individualno na jednakom nivou kao Barselo-na i zato dobro znamo da će odlučivati timski pristup.”

Mnogo je majstora na obje strane, ali dva momka će večeras biti u centru pažnje, dva paklena golgetera Lionel Mesi i Robert Levandovski. Barsin čarobnjak ove sezone nije bio raspložen kao ranijih, ali je opet postigao 31 pogodak u svim takmičenjima, a upisao je i 25 asistencija. S druge strane, Leva igra sezonu života sa 13 golova trenutno je najbolji strijelac Lige šampiona, a ukupno je u sezoni 53 puta tresao mreže rivala.

“Duelo al gol” na taj način je katalonski Sport najavio okršaj dva velika majstora, aludirajući na veliki broj pogodaka koje su postigli.

Mesi ili Levandovski? Barsa ili Bajern na terenu La Luža naći se ukupno deset pehara Lige šampiona.

Send this to a friend